MENIU

Imagini șocante. Zeci de copii, la cerșit în stațiunea Tineretului

Stațiunea Tineretului a ajuns stațiunea copiilor cerșetori. Imagini șocante au fost filmate de un turist la Costinești, unde zeci de copii au ajuns să doarmă pe stradă și să cerșească. Autoritățile s-au sesizat după apariția acestor imagini, dar ce să vedeți, surpriză. Când au mers pe străzile indicate, nici urmă de copil, potrivit REALITATEA TV. 

14 copii au fost observați în weekendul trecut pe străzile din stațiunea Costinești. Imaginile au fost postate pe internet de un turist care mai spune că majoritatea erau fete care cerșeau pe marginea drumului sau dormeau pe cartoane.

Neîngrijiți și cu vârste fragede aceștia, după cum se vede în imagini stau de câteva zile pe străzi. Filmările au ajuns repede în posesia autorităților care au demarat o anchetă. 


"După verificările efectuate în timpul zilei de Poliția Națională echipe mixte formate din reprezentanți ai DGASPC constanța, adică un asistent social și un psiholog, reprezentanți ai poliției și ai jandarmeriei au verificat și seara trecută întreaga localitate. Facem precizarea că în urma acțiunilor de aseară nu au fost identificați minori care să se afle în situația care ne-a fost semnalată.", spune Oana Manoilă - purtător de cuvânt DGASPC Constanța.

Chiar dacă polițiștii și cei de la Protecția Copilului nu au mai găsit copii pe străzi, aceste instituții roagă cetățenii să semnaleze de îndată autoritățile când sunt martori la astfel de situații. 

"În situația în care există oameni care observă acești copii lăsați nesupravegheați pe străzi ori cerșind poate să anunțe poliția sau poate contacta DGASPC COnstanța la numărul 0241983.", mai spune Oana Manoilă - purtător de cuvânt DGASPC Constanța.

Astfel de verificări vor mai avea loc și în serile următoare, mai spun reprezentanții de la Protecția Copilului Constanța. 

Mai multe articole despre:
Constanţa cerşit