MENIU

Iarna revine în forţă. Ninge în România. Stratul de zăpadă măsoară 25 de centimetri

Stratul de zăpadă măsoară joi 25 de centimetri în oraşul Cavnic, ca urmare a ninsorilor abundente, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al CJ Maramureş, potrivit  Agerpres, citat de someseanul.ro.

„În oraşul Cavnic, situat la poalele Munţilor Gutâi, a nins abundent în ultimele ore, iar stratul de zăpadă depus a ajuns la 25 de cm. De asemenea, în ultimele ore, atât în zonele de munte cât şi la şes au fost semnalate precipitaţii sub formă de lapoviţă, ninsoare şi ploaie. Traficul rutier pe toate drumurile din judeţ se desfăşoară în condiţii de iarnă”, a spus Dana Gagniuc Buzura.

În cursul ultimelor ore, s-a intervenit cu 26 de utilaje cu lamă şi s-au răspândit peste 380 de tone de material antiderapant pentru prevenirea poleiului pe principalele drumuri judeţene

Toate tronsoanele de drumuri din judeţul Maramureş sunt deschise circulaţiei, carosabilul este curat, dar umed ca urmare a precipitaţiilor mixte, a menţionat sursa citată.

Pasagerii care vor să zboare la Bucureşti au fost redirecţionaţi spre aeroporturile din Satu Mare şi Cluj-Napoca, cel din Baia Mare fiind închis pentru lucrări de reparaţii şi extindere a pistei.

Potrivit meteorologilor, vremea se va înrăutăţi începând de vineri dimineaţă, în Maramureş, Transilvania şi la munte va ninge, iar în Crişana, Banat şi Oltenia vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică, ninsorile se vor extinde şi în sudul şi sud-estul ţării.