MENIU

Fost profesor de religie, condamnat la trei ani de închisoare pentru cămătărie şi şantaj

Laurenţiu Bîcoi, fost profesor de religie la Colegiul Naţional «Virgil Madgearu», a fost condamnat de către Judecătoria Târgu Jiu la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru cămătarie şi şantaj. Laurenţiu Bîcoi, fost profesor de religie la Colegiul Naţional «Virgil Madgearu», a fost condamnat de către Judecătoria Târgu Jiu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru cămătarie şi şantaj. Citeste mai mult: adev.ro/nc3o8i

În urma anchetei, procurorii au identificat peste zece victime ale lui Laurențiu Bîcoi, care erau obligate prin ameninţări şi violenţe, să-i plătească o dobândă lunară de 20% la banii împrumutaţi. Potrivit rechizitoriului, întocmit de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, una dintre victimele lui Bâcoi a fost agresată de un individ, la ordinul acestuia şi s-ar fi ales chiar cu mâna fracturată.
„A agresat-o pe partea vătămată, pentru a o determina să restituie suma de bani împrumutată şi în urma agresiunii, aceasta a primit îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgu-Jiu, având fractură la o mână“, se precizează în rechizitoriu.
Mai mult, conform oamenilor legii, o altă persoană care ar fi căzut în plasa fostului cadru didactic i-a achitat, după ce a împrumutat mai multe sume, 300.000 de lei, numai sub formă de dobândă.
Judecătoria Târgu Jiu a decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe o perioadă de cinci ani. Instanţa a mai decis confiscarea sumelor provenite din camătă, adică peste 60.000 de lei. Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de zece zile de la comunicare.
 
 
 
Mai multe pe Adevărul.