MENIU

Falcă: Cluburile vor fi verificate cu strictețe, "mai ales unde există riscul pierderii de vieți"

Primarul din Arad, Gheorghe Falcă, a anunțat, luni, că toate cluburile din Arad vor fi verificate cu mare strictețe pentru a fi depistate eventualele nereguli. Potrivit primarului Aradului, controalele vor trebui să fie făcute cu fermitate de către instituțiile abilitate, afirmând că nu trebuie să fie acțiuni punitive, deoarece astfel de exagerări vor deplasa unele dintre aceste afaceri din zona gri într-o zonă și mai întunecată.

"Strictețea va fi necesară din partea celor care vor efectua aceste controale, mai ales acolo unde există riscul pierderii de vieți", a afirmat Falcă, la o declarație de presă.

Primarul s-a referit și la taxele și avizele despre care unii proprietari de localuri publice afirmă că i-ar sufoca.

"Un extinctor în plus ar putea fi cumpărat, o ieșire de urgență funcțională ar putea fi amenajată cu banii risipiți lunar în trei direcții. Și nu vorbesc de fapt doar despre bani, ci și despre energia consumată astfel. Vorbesc deci de o abordare mai atentă, mai corectă și mai colaborativă", a susținut primarul Aradului.

În altă ordine de idei, Falcă a spus că în CLM Arad a fost votată de curând o hotărâre care prevede că localurile sunt obligate să aibă un sistem de supraveghere video.

"Poate unii spun că a fost o greșeală, că am adăugat o povară financiară unor afaceri pe care nu și-o permit sau chiar nu au nevoie de astfel de dotări. Dar, noi în CLM ne-am gândit la siguranța oamenilor și a proprietarilor. Deoarece până la urmă aceste instalații reprezintă un cost de moment, nu poveri constante, cum sunt taxele guvernamentale", a adăugat primarul Gheorghe Falcă.