MENIU

Doi bărbaţi arestaţi în Galaţi pentru că aveau într-un solar 156 de plante de cannabis

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi au fost arestaţi în urma unor percheziţii efectuate de către DIICOT, anchetatorii descoperind într-un solar care le aparţinea suspecţilor 156 de plante de cannabis.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi, împreună cu poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au făcut joi percheziţii acasă la cei doi suspecţi din municipiul Tecuci, se arată într-un comunicat publicat de către DIICOT vineri.

În timpul verificărilor, a fost descoperită şi ”desfiinţată” o cultură de cannabis amplasată într-un solar ridicat pe o parcelă de pământ închiriată şi împrejmuită de către cei doi bărbaţi.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna iunie 2016, inculpaţii H.M.C şi I.D.G au luat hotărârea infracţională de a înfiinţa o cultură indoor de cannabis, sens în care au procurat, din Italia, aproximativ 400 de seminţe de cannabis şi îngrăşăminte pe care le-au transportat pe raza municipiului Tecuci”, potrivit comunicatului DIICOT.

Cei doi suspecţi au obţinut 156 de plante de cannabis pe care le-au plantat apoi în solar, ”la momentul derulării acţiunii acestea fiind ajunse la maturitate”.

”Cu ocazia efectuării percheziţiilor, într-unul dintre imobile a fost găsită şi ridicată o puşcă, cu lunetă, introdusă, în mod ilegal în România de către inculpatul H.M.C şi deţinută în contra dispoziţiilor legale de acesta”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi iniţial, apoi magistraţii Tribunalului Galaţi au aprobat arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pentru ”încălcarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Mai multe articole despre:
solar cultură de cannabis diicot galati