MENIU

SITUAŢIA DRUMURILOR în ţară. DN 2, deschis. A2, A3 şi 14 drumuri naţionale, închise

<p>DN 2, deschis doar pentru cazurile de urgenţă şi autoturismele blocate pe drum</p>

raficul rutier este întrerupt luni seară, din cauza vremii, pe tronsoane din A2, A3 şi 14 drumuri naţionale, majoritatea din sud-est, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, conform datelor centralizate la 21.45, nu se circulă pe A2 București - Fetești şi A3 Centura București - Ploiești.

Circulaţia este, de asemenea, întreruptă pe DN 21A Bărăganu (județul Constanța) - Țăndărei (județul Ialomița), DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (județul Buzău) - Brăila, Smârdan - Garvăn și Caugagia (județul Tulcea) - Ovidiu (județul Constanța) şi DN 22A Hârșova (județul Constanța) - Ciucurova (județul Tulcea) - Cataloi (județul Tulcea).
Potrivit InfoTrafic, nu se circulă nici pe DN2B Buzău - Vizireni, DN 22D Măcin - Atmagea (județul Tulcea), DN 22E Garvăn - I.C. Brătianu (județul Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (județul Tulcea), DN 23A Focșani - Gologanu - Ciorăști (județul Vrancea), DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti (județul Vrancea), DN 24D Bălăbăneşti - Tulucești (județul Galați), DN 2C Costești (județul Buzău) - Padina - Slobozia (județul Ialomița), DN 2N Bogza - Dumbrăveni - Jitia (județul Vrancea), DN 3 Lehliu Gară - Călărași şi DN 3B Fetești - Chirana (județul Ialomița).

 

Traficul pe DN2 E85 Urziceni - Buzău - Râmnicu Sărat a fost deschis circulaţiei la ora 18.00, în primă fază pentru maşini cu greutatea de până la 3,5 tone, urmând ca în scurt timp să fie deschis pentru toate tipurile de transport, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea.

Legătura Bucureşti -,Constanţa există două căi de transport deschise traficului, de luni de la prânz, respectiv DN2A Bucureşti -Urziceni - Slobozia - Constanţa şi Bucureşti - Drajna - Feteşti - Constanţa.

De asemenea, potrivit lui Dragnea, a fost deschis circulaţiei şi drumul Ploieşti - Mizil - Buzău pentru maşini cu greutatea de până la 7,5 tone, iar în următoarea oră va fi deschis traficului pentru toate tipurile de transport.
Au fost deschise şi DN 23 Focşani - Brăila, precum şi rutele Ploieşti - Urziceni, Călăraşi - Drajna - Brăila şi Buzău - Brăila, tot pentru transport de până la 3,5 tone.

Judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea s-au aflat, de duminică, de la ora 15.00 şi până duminică, la ora 21.00, sub cod rosu de viscol.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sârbescu, circulația pe DN2 (E85) a fost reluată luni după-amiază, asigurându-se accesul pentru cazurilor de urgenţă şi autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, care se aflau în filtre de mai mult timp. Mașinilor le este permis să plece în coloană, câte 15-20, cu antemergător, în mod controlat şi alternativ.

Și în județul Vrancea, circulația a fost reluată pe DN 2 (E 85), fără a exista restricţii.

În județul Buzău, la ora transmiterii acestei știri sunt încă izolate orașele Buzău și Râmnicu Sărat, Pogoanele, dar și 55 de comune cu satele arondate, în timp ce cinci localităţi sunt nealimentate cu energie electrică.

De asemenea, 24 de drumuri județene sunt în continuare blocate de nămeți, iar unul este închis preventiv de autorități. Totodată, drumurile naționale DN 1 B Buzău-Ploiești, DN 2 B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 2 C Buzău-Slobozia rămân închise. Pe DN 10 Buzău-Brașov se circulă, însă li se permite accesul doar mașinilor cu masa sub 7, 5 tone.

Între timp, în județul Buzău continuă misiunile de salvare a oamenilor. O autospecială cu şenile din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a deplasat, luni, în comuna Vadu-Paşii pentru preluarea unui pacient cu fractură la un picior. Apoi, o autospecială cu şenile împreună cu o autospecială pentru primă intervenție și comandă dislocată de la ISU Mureş, cu lucrători din cadrul Electrica, a mers în localitatea Voetin pentru remedierea unor avarii la staţia de pompare care asigură alimentarea cu apă a municipiului Râmnicu Sărat. De asemenea, efective din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, respectiv 98 de cadre cu 9 autovehicule acţionează la Râmnicu Sărat pentru deblocarea căilor de acces.

Două cazuri medicale s au înregistrat și în localitatea C A Rosetti, de unde un echipaj al Serviciului Rutier care acţiona pe DN 2B a preluat o fată în vârstă de 8 ani, diagnosticată cu apendicită acută şi un băiat în vârstă de 5 ani, diagnosticat cu laringită, cu febră de peste 38 de grade. Cei doi copii, însoţiţi de asistenta de la cabinetul medical din comună, mama unuia dintre ei şi o farmacistă, au fost transportaţi cu autospeciala de poliţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Mai multe articole despre:
Buzău Vrancea zăpadă DN2 drumuri blocate infotrafic E85