MENIU

Dacia îşi face muzeu! Un proiect, făcut cu primăria oraşului Mioveni

Muzeu Dacia

Uzina Dacia şi Primăria Mioveni pregătesc un proiect de 5 milioane de euro, un muzeu unde vor fi expuse toate modele produse de fabrica piteşteană, începând din 1968 şi până în prezent. Proiectul va fi finanţat de autorităţile locale, iar Dacia se angajează să aducă maşinile şi să se ocupe de întreţinerea lor.

Primul muzeu al maşinilor Dacia va fi deschis anul viitor. Uzina de la Mioveni va furniza toate exponatele, de la primul model Dacia 1100, până la cele mai noi. O parte dintre automobilele care vor fi expuse, mai exact 28, se află deja în depozitele fabricii, iar unele sunt achiziţionate de pe piaţa liberă.

"El va fi un proiect grandiose din metal şi sticlă, cu săli d econferinţă, săli de prezentare , cu muzeul în sine, unde la ora actual sunt în jur de 57 de modele , începând de la primul model din 1968. Se va lega din punct de vedere al arhitecturii cu bazinul de înot , cu sala de sport, cu exportul de la Dacia şi fiind si central zero al oraşului din punct de vedere al agrementului", a spus Ion Georgescu, primar Mioveni.
Oamenii din oraş sunt încântaţi de ideea de a avea un muzeu cu toate modelele Dacia.

În 2014, Automobile Dacia a devenit compania cu cea mai mare cifra de afaceri din România.

Mai multe articole despre:
muzeu Dacia primăria Mioveni