MENIU

Cupa Europeană de Judo Cadeţi va avea loc la Cluj Napoca la sfârşitul acestei săptămâni

Clujul devine la sfârşitul acestei săptămâni capitala judo-ului european. Pentru prima oară în oraş va fi organizată Cupa Europeană de Judo Cadeţi sub 18 ani, care va reuni 500 de sportivi din toate ţările bătrânului continent.

Până în acest an competiţia sportivilor care nu au împlinit 18 ani se organiza în Ploieşti sau Piteşti. În acest an concursul se va desfăşura în premieră la Cluj-Napoca.

"Este o premiera la cluj organizarea unei comp la nivel european. Anul acesta este practic editia inaugurala si ma bucur ca am reusit sa aducem in orasul dvs un campionat atat de important in calendarul judo-ului european. avem participare foarte mare: peste 500 de sportivi din zeci de tari europene", spune Doru Sapta, preşedinte Federaţia Română de Judo.

Evenimentul este dedicat cadeţilor, adică celor care ar putea în viitor să îşi reprezinte ţările la Jocurile Olimpice din Tokyo. Cupa Europeană este un prilej excelent pentru sportivi şi sportive de a se face remarcaţi.

"Noi facem selectie cu acesta ocazie. S-au inscris peste 100 de sportivi din Romania, lucru care este foarte imbucurator si acum eu sper ca toata lumea a facut o pregatire cat mai buna", spune Florin Bercean, antrenor.

Competiţia va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian" în acest weekend. Sâmbătă dimineaţa se vor desfăşura meciurile preliminare urmate de o deschidere festivă şi de finale.

Competiţia se punctează în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Judo şi reprezintă un criteriu de participare la Campionatele Mondiale de Cadeţi.

Mai multe articole despre:
Cluj judo video