MENIU

Carantină la Spitalul Judeţean Constanţa din cauza gripei şi virozelor. Vizitele, interzise

Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a intrat în carantină, ca urmare a creşterii numărului de infecţii acute respiratorii şi gripă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a intrat vineri, 12 februarie, în carantină. Decizia a fost transmisă de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, în urma unei adrese a Ministerului Sănătăţii.

Măsura a fost luată ca urmare a creşterii numărului de infecţii acute respiratorii şi gripă, iar recomandarea a fost luarea urgentă a tuturor măsurilor necesare în vederea limitării contagiozităţii.

Astfel, pe toată perioada carantinei, accesul vizitatorilor în spital este interzis, scrie presa locală.

Până acum, nouă persoane au murit de gripă în România, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

În săptămâna 1-7 februarie s-au înregistrat la nivel național 376 cazuri de gripă/ILI (cazuri compatibile cu gripa), comparativ cu 191 cazuri înregistrate în aceeași perioadă din 2015. De asemenea, în săptămâna 1-7 februarie, s-au înregistrat 35 cazuri de infecție respiratorie acută severă (SARI), cu 18 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 12 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului anterior.

În ceea ce priveşte infectarea cu virusul gripal A(H1)pdm09, judeţul Constanţa ocupă, în continuare, locul al doilea, după Bucureşti, cu 16 cazuri, mai precizează sursa citată.