MENIU

“Calificarea - pas cheie pentru profesionalizarea comerțului la distanță”

“Calificarea  - pas cheie pentru profesionalizarea comerțului la distanță”

Fundatia Corona Iaşi în parteneriat cu Asociația Ecovas din Vaslui  a implementat proiectul cu titlul “Calificarea  - pas cheie pentru profesionalizarea comerțului la distanță”, proiect cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin  Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenție  2.3 „ Acces şi participare la formare profesională continuă”

Perioada de implementare a proiectului a fost de 24 luni, de la 1 martie 2012 până la 28 februarie 2014.

Grupul țintă al proiectului a fost format din personalul cu nivel redus de calificare, necalificat sau cu meserii redundante din cadrul firmelor care se ocupă cu comerțul la distanță, respectiv call-center-uri, magazine virtuale, comerț prin poștă, etc. din regiunea de Nord - Est - județele Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui.

Obiectivul general al proiectului: ” Calificarea a 150 de angajaţi din domeniul comerțului neconvențional din regiunea Nord Est în ocupația lucrător în comerț”.

Obiectivele specifice ale proiectului :

1. Realizarea a 150 de dosare de selecție cu recomandări pentru fiecare participant

2. Creșterea competențelor comune mai multor ocupații și a competențelor specifice calificării de lucrător în comerț pentru cei 150 de beneficiari,

3. Dezvoltarea unui parteneriat activ la nivelul Regiunii Nord Est cu rol specific în facilitarea accesului angajaților din domeniul formelor noi de comerț la formare profesională continuă în meserii/ocupații specifice.

 

Rezultatele obținute ale proiectului:

¢  1 program de calificare autorizat,

¢  150 de  angajati inscrisi in programul de calificare,

¢  9 grupe de instruire pentru programul de calificare,

¢  75% dintre participanti certificati in urma sustinerii examenelor,

¢  1 structură regională de parteneriat între instituții cu roluri relevante pentru formarea profesionala a angajaților din domeniul comerțului la distanță .