MENIU

Călărași: 43 de amenzi acordate, într-o oră, pentru șoferii prinși fără centură

Într-o singură oră, 43 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu purtau centura de siguranţă, în timp ce conduceau pe drumurile din judeţul Călăraşi. ntr-o singură oră, 43 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu purtau centura de siguranţă. Razia ce se desfăşoarîă pe drumuriel din judeţul Călăraşi până duminic, 14 septembrie, arde la buzunare. La 7.200 de lei se ridică valoarea amenzilor „tăiate” marţi, 9 septembrie, în intervalul 15.30-16,30. Citeste mai mult: adev.ro/nbq7kg ntr-o singură oră, 43 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu purtau centura de siguranţă. Razia ce se desfăşoarîă pe drumuriel din judeţul Călăraşi până duminic, 14 septembrie, arde la buzunare. La 7.200 de lei se ridică valoarea amenzilor „tăiate” marţi, 9 septembrie, în intervalul 15.30-16,30. Citeste mai mult: adev.ro/nbq7kg

Din totalul sancțiunilor acordate, 40 au fost date pentru nerespectarea obligaţiei portului centurii de siguranţă, fiind constatate şi alte abateri, pentru care au fost retrase şi 2 certificate de înmatriculare, informează Adevărul. Poliţiştii au distribuit conducătorilor auto şi 150 de flyere, cu sfaturi utile în ceea ce priveste importanţa utilizării centurii şi a celorlalte sisteme de siguranţă.
Acţiunea poliţiştilor are loc în cadrul campaniei preventive Seatbelt, organizată de TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene), la care România este membră, şi are ca scop conştientizarea conducătorilor de autovehicule asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de reglementările legale privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Mai multe pe Adevărul.
Mai multe articole despre:
poliţişti soferi amenzi centura de siguranţă