MENIU

Buzău: A început eutanasierea câinilor după noua lege

<p>C&acirc;teva zeci de persoane, la un miting pro-maidanezi &icirc;n Capitală</p>

Buzăul este primul oraş din ţară care aplică noua lege a eutanasiei câinilor maidanezi, adoptată la sfârşitul anului trecut. Deja, pentru 37 de maidanezi, termenul pentru adopţie s-a scurs, iar patrupedele au primit injecţia letală. Asta i-a nemulţumit pe reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor care acuză autorităţile de abuz.

La Buzău, de două zile a început eutanasierea maidanezilor, potrivit "legii lui Ionuţ". 37 de câini care nu au fost adoptaţi în termenul de 14 zile de la aducerea lor în padoc, au fost omorâţi prin injectarea cu serul letal.

Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor spun că printre animalele eutanasiate au fost şi câini pentru care se găsiseră stâpâni.

În plus, asociaţiile pentru protecţia animalelor susţin că responsabilii padocului Primăriei Buzău interpretează greşit "legea lui Ionuţ" şi trec direct la capitolul 11, cel al omorârii câinilor.

Astăzi, mai mulţi iubitori de animale au venit la padocul primăriei Buzău pentru a salva o parte dintre maidanezii sortiţi eutanasierii.

În padocul primăriei Buzău mai sunt acum 78 de câini. Şi aceştia ar putea fi eutanasiaţi dacă nu vor fi adoptaţi în zilele următoare.

Mai multe articole despre:
eutanasiere adopţie lege Buzău câini video