MENIU

Alunecările de teren fac ravagii în județul Dâmbovița. Imagini înspăimântătoare

Alunecările de teren au afectat grav mai multe drumuri din nordul judeţului Dâmboviţa, unele dintre ele asfaltate în urma cu doar câţiva ani. La Runcu, de exemplu, una dintre comunele cu cel mai mare potenţial turistic, ruperea unui drum comunal ar putea izola un sat întreg, iar investitorii care şi-au construit pensiuni aici ar rămâne fără turişti.

De mai bine de patru luni, Drumul Judeţean 711 A, care face legătura între localităţile Pucioasa şi Vârfuri, s-a surpat din cauza alunecărilor de teren. Crăpăturile din asfalt se adâncesc tot mai mult, spre disperarea şoferilor care sunt nevoiţi să tranziteze zona.


Acesta nu este singurul drum din judeţ pe care alunecările de teren au făcut ravagii. Drumul comunal care face legătura între satele Runcu şi Brebu a luat-o şi el la vale, cu asfalt cu tot.


Autorităţile locale spun că, în ciuda frumuseţilor acestei zone, ruperea acestui tronson de drum va alunga turiştii care în ultimii ani au început să vină în număr tot mai mare. Edilii cer sprijinul Consiliului Judeţean pentru a putea atrage atenţia Ministerului Dezvoltarii.


În anumite zone ale judeţului Dâmboviţa, alunecarile de teren au devenit o obişnuinţă. Cu toate acestea, măsurile adoptate de autorităţi pentru contracararea efectelor alunecărilor de teren sunt întotdeauna limitate de lipsa fondurilor.

Mai multe articole despre:
alunecări de teren Dâmboviţa video