MENIU

Adio motociclete noaptea, in Bucuresti!

Primaria Capitalei si Politia Rutiera doresc interzicerea circulatiei vehiculelor pe doua roti pe timpul noptii, in intervalul 23.00-05.00. Asta dupa ce la politie au venit mii de reclamatii de la bucuresteni care se plangeau de zgomotele insuportabile ale motoarelor care circula pe strazi.

De la inceputul saptamanii, pe bulevardele principale ale Capitalei, precum Magheru, Unirea, Decebal si Drumul Taberei, politia a inceput masurarea decibelilor produsi atat de motoare, cat si de masinile tunate. Aceste controale nocturne se vor efectua pe tot parcursul verii, scrie Ziare.com.

"Am inceput masurarea nivelului de zgomot inca de luni seara, iar pana in prezent am suspendat 20 de taloane de la conducatorii vehiculelor pe doua roti si am sanctionat contraventional 54 de persoane, iar amenda este in valoare de 100 de lei, platibila in 48 de ore. Aceste masuri s-au luat pentru ca motoarele, scuterele si mopedele au depasit nivelul de 60 de decibeli, nivelul de zgomot admis pe timp de noapte", a declarat pentru "Gardianul" seful biroului de control tehnic al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, Calin Lupsa.

Primaria Capitalei doreste eliminarea pe timpul noptii a vehiculelor pe doua roti si interzicerea ATV-urilor pe strazile Bucurestiului.

"Doresc ca motoarele, scuterele si mopedurile sa fie interzise pe timpul noptii, in intervalul 23 - 05. Mai mult, ATV-urile nu au ce cauta intr-un oras. Potrivit legislatiei auto, aceste vehicule au fost create pentru teren accidentat, iar in Capitala asa ceva nu exista, deci trebuie eliminate.

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu motociclete