MENIU

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Târgovişte. Un tânăr a murit de gripă porcină

O anchetă internă a fost demarată la Spitalul Judeţean Târgovişte, după ce un bărbat de 27 de ani a murit din cauza gripei porcine.

Bărbatul originar din localitatea dâmboviţeană Săciuieni s-a prezentat la spital în urmă cu câteva zile, cu simptome de răceală. Pacientul era în stare stabilă, însă în mai puţin de o săptămână de la internarea sa a decedat.

Acum, familia acestuia susţin că de vină pentru moartea lui sunt medicii, pe care îi acuză de neglijenţă în serviciu. Mai mult, soţia tânărului susţine că deşi a cerut transferul bărbatului la un spital din Bucureşti, doctorii din Târgovişte au refuzat, relatează presa locală.

În urma acestor acuzaţii, o anchetă a fost demarată la unitatea medicală.

"Este o anchetă medicală foarte amplă în cadrul spitalului, concluziile le vom prezenta într-un raport detaliat. S-a confirmat astăzi (miercuri, n.r.), au sosit rezultatele, din nefericire a fost vorba despre gripa de tip AH1N1. Rudele pacientului nu au dorit autopsie şi nu au solicitat alte date sau alte detalii (...). Ancheta vizează tot, de când a venit în spital, modul în care a fost tratat, în ce a constat actul medical, pe minute!, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu.