MENIU

Acuzaţii de malpraxis la Maternitatea Spitalului Târgu Jiu: un bebeluş s-a născut mort

Medicii de la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt acuzaţi de malpraxis de părinţii unui bebeluş care s-a născut mort.

Ramona Bădoiu şi soţul ei, Cosmin, au ajuns la spital duminică dimineaţa. Femeia, însărcinată în luna a noua, a fost consultată de dr. Adrian Tetileanu, care i-a dat asigurări că totul este în regulă şi că va fi programată a doua zi pentru o operaţie de cezariană.

Între timp, partenerul pacientei a fost trimis să cumpere o injecţie de la farmacie. Pentru că medicamentul a fost de negăsit, în cele din urmă medicul a folosit o doză din rezerva unităţii medicale, dar după adiministrarea acesteia, Ramona a început să se simtă rău, scrie presa locală.

În timpul nopţii, starea femeii s-a înrăutăţit, însă, susţine ea, niciun angajat al spitalului nu i-a acordat îngrijiri. Abia de dimineaţă pacienta a fost operată, dar, din păcate, pentru bebeluş a fost prea târziu.

"I-au făcut injecția pe la 11.00 seara, iar ea pe la 03.00 dimineața s-a dus la o asistentă să îi spună că probabil naște, că îi e tot mai rău. Asistenta i-a spus să meargă înapoi în salon că va veni cineva să o vadă, dar nu a venit nimeni", a povestit soţul femeii.

"De abia de dimineață a venit medicul și s-a uitat la ea, constatând că fătul e mort în mamă. Nu îmi vine să cred că a fost posibil așa ceva, pentru că 9 luni sarcina asta a fost fără probleme; duminică am venit cu ea sănătoasă cu gândul că va naște, iar în nici 24 de ore aflu că am copilul mort. Nu e posibil așa ceva, doar pe la televizor și prin ziare vedeam din astea și ziceam că nu e posibil", a adăugat bărbatul.

Cei doi soţi au depus plângere la Poliţie, IPJ Gorj confirmând deschiderea unei anchete penale.

Cu toate acestea, medicii de la Maternitatea Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu susţin că femeia nu s-a plâns pe parcursul nopţii de nicio problemă.

Alte două cazuri similare au fost înregistrate anul trecut la aceeaşi maternitate.