MENIU

A scris pe Facebook "Am poftă de o supă". Ce s-a întâmplat apoi e total neaşteptat

<p>Cel mai vechi leac din lume. Vindecă zeci de boli şi ţine bătr&acirc;neţea la distanţă</p>

O femeie din Timişoara a căzut victimă a traficului de persoane, după ce s-a împrietenit cu un bărbat cunoscut pe Facebook.

Totul a început cu o postare banală, pe care femeia a publicat-o pe contul personal de Facebook. Aceasta a scris că are poftă de o supă, iar imediat un bărbat pe care nu îl cunoştea i-a răspuns şi s-a oferit să-i gătească.

Timişoreanca a acceptat vizita respectivului individ, iar de acolo totul a căpătat o întorsătură dramatică, scrie presa locală.

"În Timişoara, o doamnă din oraş, la un moment dat a publicat pe o rețea de socializare că e bolnavă şi ar mânca o supă. Cineva din listă, pe care nu-l cunoştea, s-a oferit, foarte atent, să-i asigure supa respectivă", a povestit Beniamin Lup, președintele organizației World Teach Europe.

"Doamna i-a dat adresa. Bărbatul i-a făcut supa respectivă, i-a dus și un buchet de flori. Din vorbă în vorbă, peste noapte, cel care a venit cu buchetul de flori a rămas acolo, acasă la doamnă. A convins-o că este visul vieţii ei și au rămas împreună. La câteva săptămâni după ce s-a instalat în casa ei, el i-a cerut să dea telefoane, în prezenţa lui, la toţi prietenii din agendă şi să le spună că vrea să întrerupă relaţiile cu orice persoană din trecut și că s-a hotărât să-și refacă viaţa", a adăugat el.

Femeia s-a conformat şi și-a schimbat numărul de telefon, astfel că atunci când prietenii au încercat să o contacteze, a fost în zadar. Mai mult, bărbatul a obligat-o să-şi schimbe numele de familie şi numărul de la maşină.

"În următoarea lună toate conturile ei bancare  au fost golite de el. După şase luni ea nu-i ştia nici măcar numele real. Totul era sub ameninţare, ea era ameninţată că dacă se află, atunci bărbatul va posta pe internet filmări indecente", a explicat Lup.

"În plus, doamna era amenințată că, dacă se află ceva, copilul ei de 13 ani va avea de suferit. Copilului i se spunea la fel, că mama sa va avea de suferit dacă spune ceva, cuiva. Bărbatul o scotea pe stradă, între vecini, o punea pe peluză în faţa casei, o punea să latre ca un câine, le spunea vecinilor că şi-a pierdut minţile. A convins pe toată lumea că doamna şi-a pierdut minţile şi e în tratament", a mai relatat el.

Adevărul a ieşit la iveală abia după şase luni, când femeia a mers la o bancă şi acolo a reuşit să-i spună unei casiere "Sunt în pericol, ajutaţi-mă!".

Aceasta din urmă a sunat la poliţie, iar în cele din urmă, în urma unei anchete agresorul a fost arestat.