Zeppole. Rețetă de gogoși din bucătăria italiană
Zeppole sunt gogoși italiene delicioase, preparate din celebrul aluat opărit care se folosește și la rețetele de eclere, choux sau profiterol. Sunt strâns legate de festivitățile religioase și sunt adesea pregătite și consumate în familie în timpul sărbătorilor. Sunt, de asemenea, o delicatesă populară la festivaluri și evenimente comunitare, unde sunt servite fierbinți și proaspete.
Datorită gustului lor delicios și versatilității, gogoșile au devenit populare nu doar în Italia, ci și în comunitățile italiene din întreaga lume. În Statele Unite, de exemplu, gogoșile sunt adesea vândute la festivaluri italiene și sunt apreciate pentru gustul lor autentic și reconfortant.
Aceste gogoși combină simplitatea ingredientelor cu rafinamentul tehnicii de preparare, rezultând o delicatesă perfectă pentru orice ocazie. Pot fi servite simple, doar decorate cu zahăr pudră sau umplute cu diferite creme și fructe.
Sunt delicioase în ambele variante și vor avea un succes garantat pentru cei care se vor răsfăța cu ele. Există mai multe variante ale acestei rețete, dar mai jos îți oferim o versiune clasică și simplă.
Zeppole – Ingrediente
- 250 ml apă
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- 150 g făină
- 4 ouă
- ulei vegetal pentru prăjit
- zahăr pudră pentru decor
- opțional: cremă de vanilie, dulceață de cireșe sau amarene.
Rețetă de gogoși italiene – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea aluatului opărit care necesită două etape de preparare. În prima etapă se opărește făina, iar în a doua etapă, după răcire, se adaugă ouăle. Aluatul nu necesită zahăr sau alți îndulcitori.
Precum gogoșile clasice, și acestea se servesc decorate cu zahăr pudră din belșug.
Cum prepari aluatul și gătești gogoșile zeppole
Într-o cratiță medie, adaugă apa, untul și sarea. Așază cratița pe foc mediu și lasă ingredientele să fiarbă până când se topește untul, iar lichidul atinge punctul de fierbere.
Odată ce amestecul începe să fiarbă, micșorează intensitatea focului la minim și adaugă făina dintr-o dată. Amestecă energic cu o spatulă de lemn până când aluatul opărit se desprinde de pereții cratiței și se formează o bilă omogenă.
Citește continuarea aici