MENIU

Volkswagen Amarok Polar Expedition: Cum arată modelul VW care promovează Olimpiada de la Sochi

Volkswagen a creat Amarok Polar Expedition pentru a duce vestea olimpiadei de la Sochi până în cele mai îndepărtate colțuri ale țării organizatoare, scrie topgear.ro.

Special pentru evenimentul ăsta Volkswagen a pregătit trei Amarokuri care au primit sarcina de a transporta cei nouă oameni ai echipajului până la destinație în siguranță. Cu excepția celor evidente - și aici ne referim, desigur, la roțile uriașe și suspensiile care să le poată face față-, modificările aduse celor trei Amarokuri au fost minime: aripile au fost decupate pentru a face loc roților, interiorul a primit o cușcă de protecție iar echipa s-a dotat cu sisteme de navigație suplimentare.

Motorul diesel de doi litri a rămas aproape neatins, VW spunând că a făcut asta pentru că i-a interesat fiabilitatea și nu viteza.

Volkswagen este partenerul oficial al olimpiadei de iarnă care va începe vineri, 7 februarie, furnizând deja o groază de mașini de tot felul pentru a fi folosite fie ca transport pentru oficiali și sportivi, fie ca utilitare.