MENIU

Vinul preferat al lui Nicolae Ceaușescu: motivul pentru care face furori în Europa, dar și în China

Vinul preferat al lui Nicolae Ceaușescu: motivul pentru care face furori în Europa, dar și în China/ Profimedia

Vinul, o băutură cu o tradiție veche în România, a reușit să cucerească nu doar piața locală, ci și piețele internaționale. Un exemplu este o casă de vinuri din Huși, fondată un vinificator pasionat cu origini basarabene. De-a lungul anilor, vinurile produse de acesta au ajuns să fie apreciate nu doar în Europa, ci și în China, unde de un real succes se bucură și unul dintre vinurile preferate de Nicolae Ceaușescu.

Serghei Bunescu a pășit pentru prima dată pe pământul românesc după revoluția din 1989, venind din Basarabia. În 1990, a decis să se stabilească în orașul Huși, unde a pus bazele unei crame de succes. Cu o pasiune nemărginită pentru vinuri și o colecție impresionantă de peste 250.000 de sticle din întreaga lume, Bunescu și-a câștigat reputația de vinificator respectat, scrie Click.ro.

Cum se limpezește VINUL? Substanța minune despre care puțină lume a auzit

Din impresionanta colecție de vinuri a cramei, Zghihara de Huși și Busuioaca de Bohotin se evidențiază ca fiind licorile preferate ale fostului dictator Nicolae Ceaușescu. Zghihara de Huși, un vin alb sec, fără zahăr rezidual, era preferat de Ceaușescu datorită conținutului scăzut de zahăr, o alegere importantă pentru cineva care suferea de diabet, mai arată sursa citată.

De ce sticlele de vin au capacitatea de 750 de ml? Care sunt cele mai fanteziste teorii și care este adevărul banal?