MENIU

Vârsta e doar un număr: La 80 de ani participă la concursul „Miss Univers”

Choi Soon-hwa, o femeie de 80 de ani, s-ar putea să facă istorie ca cea mai în vârstă participantă la concursul Miss Univers, având în vedere că s-a născut cu aproape un deceniu înainte de prima ediție a competiției, în 1952.

Recent, Choi a fost prezentată ca finalistă în cadrul competiției anuale Miss Univers Coreea, unde se va confrunta cu alte 31 de concurente. Dacă va câștiga, va avea ocazia să reprezinte Coreea de Sud la finala Miss Univers din Mexic, programată pentru luna noiembrie, conform CNN.

„Vreau să uimesc lumea. Cum poate o femeie de 80 de ani să fie atât de sănătoasă? Cum își întreține corpul? Care este dieta ei?”, a declarat Choi pentru CNN. Ea își propune să demonstreze că este posibil să trăiești sănătos chiar și în vârstă, combatând prejudecățile conform cărora îmbătrânirea vine adesea cu creșterea în greutate.

Choi face senzație la vârsta de 80 de ani

De-a lungul anilor, Organizația Miss Univers a impus restricții de vârstă, limitând participarea la femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani. Totuși, din 2024, aceste restricții au fost ridicate, ca răspuns la cererile de modernizare. Anul trecut, organizația a eliminat și interdicția pentru femeile însărcinate, mamele și femeile căsătorite. Astfel, competițiile naționale Miss Univers au fost încurajate să adopte aceste schimbări.

                    Choi are o siluetă de invidiat la 80 de ani / Sursa foto - Presa străină

Choi a fost inspirată să participe la concurs după ce limita de vârstă a fost modificată. Dacă va câștiga, va deveni cea mai în vârstă concurentă din istoria Miss Univers, având peste două ori vârsta celei mai apropiate finaliste, Beatrice Njoya, în vârstă de 40 de ani din Malta.

Organizatorii concursului din Coreea de Sud au subliniat în materialele promoționale că „vârsta nu contează când vine vorba de visuri”. În acest an, au eliminat și segmentul de costum de baie din competiție. Choi va participa la un concurs de canto, în timp ce alte finaliste vor prezenta dansuri sau vor purta haine tradiționale coreene, cunoscute sub numele de „hanbok”.

Câștigătoarea Miss Universe Coreea va fi aleasă printr-un sistem de punctaj care ia în considerare voturile online și evaluările juriului, care apreciază atât „frumusețea exterioară, cât și pe cea interioară”.