MENIU

Unde se află "Biblia Diavolului", în care se bănuieşte că Lucifer ar fi scris VIDEO

La Biblioteca Nationala a Suediei, in Stockholm, se afla "Biblia Diavolului", Codex Gigas, o carte din piei de vitel, care cantareste 74 de kilograme, in care exista chiar un portret al diavolului, un autoportret, daca e sa dam crezare faptului ca Lucifer ar fi autorul.

Codex Gigas este cel mai mare manuscris medieval din lume, gros de 22 de centimetri si cu o lungime de 92 de centimetri. Pentru realizarea sa s-au folosit 160 de piei de animale, informeaza Daily Mail, citat de Ziare.com. Nu doar dimensiunile sale intriga, ci si continutul, mai ales ca pe una dintre pagini apare o imagine color a diavolului, de ajuns pentru ca intregul volum sa fie considerat "blestemat".

Originile cartii sunt insa controversate. Analizele arata ca a fost scrisa de o singura persoana, insa legenda spune ca autorul ar fi un calugar care trebuia zidit de viu, dupa ce incalcase juramintele monastice. I s-a promis ca scapa daca reusea sa scrie, intr-o singura noapte, o carte care sa contina toate cunostintele acumulate de om pana la acel moment.

Cum miezul noptii se apropia, spune legenda, calugarul disperat a apelat la ajutorul diavolului, facand un pact cu acesta. I-a oferit sufletul in schimbul ajutorului sau. Lucifer ar fi fost de acord, ba chiar si-ar fi facut si autoportretul.

Un alt detaliu care intriga legat de Biblia Diavolului este acela ca cerneala folosita a fost obtinuta din cuiburi de insecte strivite.

Expertii spun ca ar fi nevoie de cinci ani de scris non-stop pentru a se obtine o lucrare de o asemenea anvergura. In volum sunt cuprinse cinci texte lungi pe langa Biblia completa.

Mai multe articole despre:
Suedia Codex Gigas biblia diavolului lucifer