MENIU

Un taximetrist a găsit o geantă cu 10.000 de dolari. Ce a făcut mai departe e impresionant

Un taximetrist canadian şi-a impresionat şefii şi clienţii, după ce a returnat o geantă uitată în maşina lui, în care se aflau nu mai puţin de 10.000 de dolari.

Un şofer de taxi din Calgary a devenit cunoscut în întreaga lume graţie corectitudinii de care a dat dovadă recent.

Zilele trecute, după ce a transportat un cuplu de la aeroport la hotel, Mohammad Khawaja a descoperit că pe bancheta din spate se afla încă o geantă. Când a deschis-o, a descoperit că în ea se aflau un cat de identitate, un plic cu 7.000 de dolari şi un paşaport. În plus, într-un portofel se aflau încă 3.000 de dolari, scrie metronews.ca.

Imediat, Mohammad şi-a contactat şefii de la Associated Cabs, compania unde lucrează, explicându-le ce s-a întâmplat.

Aceştia au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a lua legătura cu proprietarii respectivului bagaj uitat, iar a doua zi Mohammad Khawaja a fost trimis să înapoieze geanta.

“Şoferul a fost adevăratul erou”, a explicat Roger Richard, proprietarul companiei de taxi. “Este vorba despre onestitate”, a adăugat el.

Pentru fapta sa, taximetristul a fost răsplătit cu 800 de dolari, bani oferiţi de clienţii care uitaseră geanta în maşină.

“Au rămas fără cuvinte. Spuneau că au crezut că nu o vor mai recupera niciodată”, a povestit Mohammad.

Cu o experienţă de 13 ani, taximetristul a mărturisit că a mai găsit şi alte obiecte pierdute sau uitate în automobilul său, dar că niciodată nu le-a păstrat.

“Sentimentul de a fi onest mă face să mă simt foarte bine. Mă bucur şi pentru compania mea, de asemenea. Am făcut ceva bun pentru firmă şi pentru oraşul Calgary”, a spus el în cele din urmă.

Mai multe articole despre:
şofer bani taxi taximetrist geantă bagaj uitat Calgary