MENIU

Ultimele imagini cu Aurelian Preda în viaţă sunt cutremurătoare. Artistul, înmormântat duminică

<p>Ultimele imagini cu Aurelian Preda &icirc;n viaţă sunt sf&acirc;şietoare</p>

Aurelian Preda este înmormântat duminică la Mănăstirea Dervent, în prezența a sute de oameni. Cu doar trei zile înainte să moară, îndrăgitul cântăreţ Aurelian Preda a filmat pentru o emisiune. Cântăreţul era vizibil slăbit.

Aurelian Preda este condus duminică pe ultimul drum, la Mănăstirea Dervent. La puțin timp după moartea artistului, colegul lui de breasla, Constantin Măgureanu, a postat câteva imagini pe Facebook, însoţite de un mesaj: "Te ai stins puţin câte puţin, sub privirile noastre neputincioase. Te-ai retras în lumea celor drepţi şi buni, suflet blând ce ai fost. Am luptat cu toţii pt. el a luptat şi el dar boala a învins. Ai reuşit să ne uneşti pe toţi fiind un exemplu de curaj şi voinţă. Ai plecat într un loc mai bun unde ai scăpat de suferinţă. M-ai apreciat mereu şi-ţi mulţumesc iar în gândul şi în inima mea vei rămâne mereu VIU. Ce poate fi mai dureroasă decât plecarea unui suflet apropiat care te cunoaşte? DUMNEZEU să te aşeze de a Dreapta Lui pt. a putea veghea de sus asupra familiei tale şi pt. a le da putere să treacă peste această durere. NU TE VOI UITĂ NICIODATĂ FRATE DRAG AURELIAN".

Motivul sfâşietor pentru care şi-a dorit să fie îngropat la mânăstire

Înainte de a muri, îndrăgitul cântăreţ de muzică populară le-a mărturisit apropiaţilor săi care este ultima sa dorinţă: să fie îngropat la mânăstirea Dervent.

“Putini stiu ca el era foarte atasat de acest loc si de oamenii de acolo! Problemele de sanatate care l-au incercat din greu in ultimii sapte ani i-au indrumat pasii spre spiritualitate, in care, practic, se si regasise. A stat o vreme si a dus o viata de pustnic la Dervent, unde a si fost introdus in Ordinul Calugarilor, pentru ca aderase la stilul acela de a trai, la fel ca si barbatii cu straie preotesti. Din acest motiv, si in ultimele lui zile de viata, in Austria, a fost insotit de un reprezentant al lacasului de cult constantean, care l-a si impartasit inainte de moarte”, a povestit prietenul artistului, Dominik Marco pentru WOWbiz.ro!

Mesajele lăsate de fani pe pagina de Facebook a fiicei regretatului Aurelian Preda: "A fost..."

Luni seara, Aurelian isi facuse si un testament, in care, in prezenta unui avocat, a vorbit despre viata sa si pe cine ar dori sa vada in ultimele clipe. “In momentele in care a inceput sa se simta rau, a realizat ca nu mai are mult de trait! Mi-a spus sa ii anunt fiica, pe Ana Maria, sa vina la Viena, si pe sora lui, pentru ca, daca Doamne Fereste se intampla ceva, ele sa il aduca acasa, in tara, si sa ii faca o inmormantare decenta la Manastirea Dervent. Era constient si parea impacat cu gandul ca va muri”, a mai spus Dominik.

Cântăreţul de muzică populară şi-a pierdut tatăl când avea doar 12 ani. Rămas fără părinte, viaţă a devenit tot mai grea, iar la 14 ani, pentru a-şi putea să-şi continue studiile, Aurelian Preda a fost nevoit să vândă la aprozar.

Ultimele imagini cu Aurelian Preda în viaţă sunt sfâşietoare. Artistul era măcinat de boală

A făcut tot ce i-a stat în putinţă să termine şi o facultate de muzică, urmând ca apoi să ajungă pe scenă şi să cânte în faţă tuturor românilor. Chiar dacă era îndrăgostit de muzică populară, Marinela, o colegă de liceu, a reuşit să-şi câştige şi ea un loc în inima artistului.

Cântăreţul popular Aurelian Preda a murit. Fiica sa îi va îndeplini ultima dorinţă

La scurt timp după ce s-au căsătorit au venit pe lume şi cei trei copii ai lor.

Împreună s-au mutat în Italia, unde au dus o viaţă de basm. Însă acum doi ani visul lor superb s-a transformat într-un coşmar.

La începutul lui 2010, solistul argeşean a aflat că suferă de cancer. Când a primit cumplită veste, Aurelian Preda a hotărât să-şi ferească familia de suferinţă prin care va trece atunci când va începe tratamentul împotriva bolii.

Pentru o perioadă a ales să-şi lase rudele în Italia, iar el să vină la tratament în România. A suferit 4 operaţii, dar a făcut şi mai multe vizite la mormântul sfânt, totul în speranţa că se va vindeca.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Aurelian Preda