MENIU

Tu arunci pliculeţele de ceai folosite? Uite ce poţi face cu ele

De la curatarea mobilierului si pana la lustruirea papucilor, Huffingtonpost.com iti propune zece modalitati creative prin care poti da o noua utilizare zatului de cafea si plicurilor folsoite de ceai.

1.   Indepartarea mirosului de pe maini, dupa ce ai gatit

Atat zatul de cafea, cat si pliculetele de ceai sunt deodorizante excelente si pot face minuni pentru mainile tale, mai ales dupa ce ai taiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapa sau peste.

Dupa ce ti-ai pregatit mancarea, pur si simplu freaca-ti bine mainile cu acele pliculete de ceai, inainte sa te speli cu apa calda si sapun.

Foloseste si zatul de cafea exact in acelasi mod pentru a indeparta mirosul alimentelor si pentru a oferi mainilor o senzatie neteda, moale si revigoranta.

2.      Pentru a da stralucire parchetului si mobilei

Cauti o modalitate naturala prin care sa iti pastrezi podeaua si mobila stralucitoare si curata? Nu trebuie sa cauti prea mult, deoarece te poate ajuta ceasca ta de ceai! Datorita taninului din compozitia sa,ceaiul preparat de doua ori este perfect pentru a da o stralucire suplimentara decorului de lemn. Si ca un bonus, scapi si de mirosul neplacut facut produsele de curatenie obtinand rezultate uimitoare.

Pentru un finisaj stralucitor, fierbe intre cinci si zece pliculete de ceai folosite in 4 litri de apa. Foloseste ceaiul pentru a-ti spala podelele sau aplica-l pe mobilierul de lemn cu o carpa uscata si curata.

3.      Tine insectele daunatoare la distanta de gradina ta

Ai observat in gradina furnici, melci si alte insecte daunatoare plantelor? Presara zatul de cafea in zonele cu probleme pentru a tine la distanta parazitii.

Zatul de cafea poate tine la distanta si pisica care iti foloseste gradina drept toaleta sau care se joaca cu plantele din interior. Adauga cateva lingurite de zat de cafea in ghiveciul plantei, iar pisica nu se va mai apropia de flori.

Citeşte mai multe pe bzi.ro.