MENIU

Trei moduri în care tehnologia și viața în lumea modernă te afectează în mod direct

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, lumea s-a schimbat enorm. În perioada actuală, aproape orice poate fi realizat prin telefon și pe internet, dar aceste beneficii unice în istoria umanității au și un impact imens asupra omului. Diverse deprinderi, cultivate în zeci de secole, sunt acum înlocuite și transformate. Modul în care am evoluat e în sine pe cale să se schimbe și trei moduri sunt cele în care lumea modernă te afectează în mod direct.

Lumea modernă vine cu destul de multe părți bune - cum ar fi ușurința comunicării și descoperirile în medicină - dar vine și cu dezavantaje. Mai exact, anumite aspecte din viața de zi cu zi pot deveni o adevărată sursă de stres dacă nu suntem atenți.

Nu e bine să faci multitasking

Unora le place să facă mai multe lucruri deodată, cum ar fi să fie la muncă și să se uite și la serialul preferat. Acest lucru aduce însă cu el multă presiune inutilă, care poate fi evitată. Dacă ai încercat să faci mai multe lucruri deodată și nu a mers prea bine, măcar acum știi de ce și că e mai bine să eviți.

Mâncatul pe fugă e un stres

Când ai o zi ocupată la muncă, parcă îți vine mai ușor să sari peste mese sau să ronțăi ceva rapid și nesănătos. Însă sănătatea tractului digestiv este direct proporțională cu sănătatea ta psihică. Dacă ai obiceiul să sari peste mese, toleranța ta în fața stresului este mult mai mică - chiar vrei asta?

Multitudinea de știri e copleșitoare

Adeseori, știrile au tendința de a pune accentul pe tragedii și pe politică, iar asta nu aduce prea multă fericire publicului cititor sau privitor. Deși este bine să te menții la curent cu ceea ce se petrece în apropierea ta și în lume, trebuie să știi când e bine să pui pauză și să te deconectezi de fluxul continuu de informații.

Mai multe articole despre:
viaţă stres tehnologie lumea moderna