MENIU

Tradiție - Ce fel de mâncare trebuie să mănânci neaparat astăzi pentru a-ți merge bine

Carne de pui

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua puiului rotisat

Ziua de 2 iunie este dedicată puiului la rotisor.

Puiul la rotisor a început să fie disponibil în magazine şi supermarketuri începând cu 1930 şi nu şi-a pierdut deloc din popularitate odată cu trecerea timpului. Obiceiul de a servi masa la restaurant sau de a lua preparatele la pachet după cel de-al Doilea Război Mondial a dus la scăderea numărului de persoane care fac cumpărături alimentare, însă puiul rotisat a rămas la fel de popular. În fiecare an, în Statele Unite sunt vânduţi 600 de milioane de pui la rotisor.

Prepararea puilor la rotisor are o istorie de sute de ani, iar practica a fost reprezentată în tablouri încă din anii 1300. Bineînţeles, pe acele vremuri, puiul era învârtit în frigare manual. Inventarea rotiseriilor motorizate a făcut ca puiul la rotisor să devină un preparat produs în masă. 

Mai multe articole despre:
traditie ziua puiului rotisat