MENIU

Tocăniță de pui cu legume. O rețetă în pași potrivită pentru finalul săptămânii

Tocăniță de pui cu legume. O rețetă în pași potrivită pentru finalul săptămânii. Foto/Arhivă

Cinele de vineri pot fi mai grele din cauza oboselii care s-a acumulat de-a lungul săptămânii. Când nu mai ştii ce să găteşti în mai puţin de o oră, ai putea încerca această reţetă de tocăniţă de pui cu legume. 

Conform clickpentrufemei.ro, carnea de pasăre este opţiunea multora pentru o cină uşoară, dar trebuie să ai grijă la modul de preparare. Cumpără din magazine autorizate, apoi evită să speli carnea, pentru că apa poate să răspândească bacterii pe mâini, pe suprafeţele din bucătărie sau pe alte alimente. Un studiu din 2019 al Departamentului de Agricultură al SUA (USDA) a constatat că 60% dintre persoanele care spală carnea, aveau bacterii în chiuvetă, după ce au spălat carnea. Găteşte puiul suficient de bine, la temperaturi înalte, deoarece temperaturile ridicate vor distruge bacteriile. Totodată, este important să igienizezi zona în care pregăteşti puiul.

 

Ingrediente pentru patru porţii

4 pulpe de pui

2 cepe

3 roșii

1 ardei capia

2 morcovi

2 căței de usturoi

sare

boia de ardei

1 ardei iute

1 frunză de dafin

pătrunjel

1 l supă clară de pui

30 ml ulei

 

Mod de preparare

Pas 1

Tai pulpele de pui jumătăți, apoi toci cepele, ardeiul capia și morcovii. Încingi uleiul în tigaie și călești legumele până se rumenesc și se înmoaie.

 

Pas 2

Le scoți și pui în loc pulpele de pui, pe care le lași până se rumenesc.

 

Pasul 3

Opărești roșiile, le descojești, apoi le toci cubulețe. Așezi pulpele de pui într-o cratiță, adaugi legumele călite, roșiile, ardeiul iute feliat, cățeii de usturoi tocați și o frunză de dafin.

 

Pasul 4

Torni supa de pui peste carne, condimentezi cu sare și boia, după gust, acoperi tocana și lași să fiarbă până se înmoaie carnea. Servești tocănița cu pătrunjel tocat.

Mai multe articole despre:
tocanita de pui legume tocanita reteta pasi