MENIU

Tocăniță de ficăței. O rețetă delicioasă și care te ferește de boli

Tocăniță de ficăței. O rețetă delicioasă și care te ferește de boli

Preparatele care au ficăţei printre ingredientele lor sunt nu numai savuroase şi reconfortante când vremea se răceşte, ci te protejează şi de boli, prin susţinerea sistemului imunitar şi oferirea unui plus de fier şi proteine. 

Prin consumarea de ficat, dar şi de carne roşie, leguminoase, nuci, fructe uscate şi cereale îţi aduci un plus de fier de care organismal tău are nevoie zilnic. În cazul în care nu ajungi la un aport de circa 20 mg de fier zilnic, este posibil să te confrunţi cu oboseala, lipsa de energie, dificultăţile de respiraţie şi bătăile accelerate ale inimii. Potrivit clickpentrufemei.ro, alt semn al lipsei de fier este paloarea, iar simptomele mai puţin frecvente includ alterarea simţului gustului şi unghiile care iau aspect de lingură. Dacă anemia este netratată, este posibil să se ajungă la boli şi infecţii, din cauză că o carenţă de fier afectează sistemul imunitar. Asigură-ţi necesarul de fier prin includerea preparatelor cu ficăţei în dieta din sezonul rece!

Ingrediente pentru trei porţii

500 g ficăței de pui

4 cartofi

2 cepe

2 căței de usturoi

1 morcov

sare

piper

oregano

40 ml ulei

 

Mod de preparare

Fierbi ficățeii în apă cu sare un sfert de oră, apoi îi scurgi. Călești cepele tocate în uleiul încins până devin sticloase, apoi adaugi morcovul ras, cartofii curățați și feliați.T

Rumenești legumele, pe toate părțile, după ce le condimentezi în prealabil cu sare, după gust. După ce s-au rumenit cartofii, adaugi cățeii de usturoi pisați, ficățeii și condimentezi cu oregano și piper, după gust. Mai ții pe foc tocănița alte două-trei minute.

Mai multe articole despre:
tocaninta de ficatei ficatei reteta delicioasa boli