MENIU

Tipuri de sex care-ţi pot salva relaţia

  Sexul poate fi facut intr-o mie si una de moduri, de la puternic pasional la confortabil si tandru pana la animalic.   

Actul sexual, in functie de natura lui, ne poate satisface (sau nu) anumite nevoi in relatie. Insa principalul rol al sexului, dincolo de satisfactia sexuala personala, este acela de a apropia partenerii, de a consolida relatia.

De altfel, sexul poate mentine bunastarea relatiei de cuplu la fel de bine cum o poate distruge fie prin lipsa lui, fie prin calitatea inferioara a sa.  Exista anumite „feluri” de sex care apropie partenerii si care pot salva o relatie de cuplu fragilizata de rutina, de lipsa comunicarii sau a timpului petrecut in doi.  

 

1. Sexul cu lumina aprinsa   Pentru unele persoane, sexul cu lumina aprinsa nu este mare lucru, insa multi oameni prefera sa stinga sau macar sa reduca intensitatea luminii in camera atunci cand fac sex, dintr-un sentiment de jena pe care o in fata partenerului, rusine care apare pe fondul unor frustrari personale vizavi de propria imagine corporala.   Insa lipsa luminii (sau intensitatea redusa a acesteia) se pune in calea intimitatii celor doi. Cum? Limiteaza contactul vizual intre parteneri. Doi parteneri cu

adevarat intimi sunt aceia care nu se sfiesc in a se primi unul pe celalalt, dar si pe sine in timpul actului sexual. Din acest motiv, sexul cu lumina aprinsa poate reinnoda o relatie in care partenerii s-au distantat.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Mai multe articole despre:
sex cuplu relaţie