MENIU

Pui pepenele în frigider? Vezi la ce riscuri te expui și ce se poate întâmpla în corpul tău

Pui pepenele în frigider? Vezi la ce riscuri te expui și ce se poate întâmpla în corpul tău

Află de ce nu e o idee bună să pui pepenele în frigider. Pepenele roșu este o gustare răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară. Este un fruct bogat în antioxidanți, licopen, Vitamina C și potasiu. De asemenea, este extrem de versatil, fie poți savura o felie suculentă sau îl poți adauga în limonade sau salate.

Pepenele conține 92% apă, fapt pentru care a devenit vedeta sezonului cald. Este extrem de răcoritor și nutritiv, în același timp.

Pepenele roșu este o sursă excelentă de nutrienți precum vitamina A, fier și calciu. Pepenele este și mai delicios atunci când îl consumi rece. Iată care este cel mai bun mod de a păstra pepenele, ca să te poți bucura de toate proprietățile sale nutriționale.

De ce nu e o idee bună să pui pepenele în frigider

Perioada de valabilitate a pepenelui este de trei până la patru săptămâni după ce a fost recoltat. Majoritatea fructelor și legumelor se păstrează cel mai bine în frigider. Acest lucru nu este valabil și pentru pepenele roșu.

Cele mai recomandate băuturi fără zahăr adăugat care au beneficii pentru sănătatea organismului, potrivit nutriționiștilor

Pepenele proaspăt conține citrulină, un aminoacid esențial care ajută la producerea de oxid nitric. Acesta ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, pepenele ajută la controlul nivelului de zahăr din organism și are puține calorii. Astfel, este un aliment ideal dacă ești la dietă.

Experții de la National Watermelon Promotion Board susțin că pepenele trebuie păstrat la frigider doar în două situații: dacă este deja tăiat sau dacă a fost deja refrigerat. În caz contrar, este recomandat să îl depozitezi la temperatura camerei într-un loc răcoros, ferit de soare.

Dacă bagi pepenele deja tăiat în frigider, acesta își pierde din nutrienți. Specialiștii susțin faptul că nivelul de licopen este cu 20% mai mare, iar nivelurile de beta-caroten se dublează în pepenele roșu nerefrigerat.

Experții în nutriție explică de ce nu e o idee bună să ții pepenele în frigider. Atunci când este depozitat la rece, pot apărea modificări neplăcute ale gustului, texturii și culorii acestuia.

În plus, un pepene tăiat nu ar trebui niciodată păstrat în frigider, deoarece devine un loc de creștere pentru bacterii.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Cât timp se poate păstra un pepene întreg înainte de a-l tăia

Dacă este păstrat într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui, un pepene întreg poate rezista timp de o săptămână.

Coaja groasă și solidă va proteja pulpa din interior fără să fie nevoie de refrigerare. Specialiștii recomandă să nu arunci cojile de pepene, deoarece au o mulțime de beneficii, printre care se numără și conținutul ridicat de fibre.

Citește continuarea aici

Gogoșari în oțet preparați la rece. Rețetă rapidă, fără fierbere

Mai multe articole despre:
pepene frigider