MENIU

Test IQ doar pentru cele mai luminate minți! Corectează ecuația 5 - 5 = 7 fără să stai pe gânduri

Un test de inteligență popular, bazat pe bețe de chibrit, provoacă mințile sclipitoare să corecteze o ecuație greșită: 5-5=7, prin mutarea unui singur băț de chibrit. Acest tip de puzzle este una dintre cele mai apreciate provocări pentru creier, deoarece pare simplu la prima vedere, dar necesită o gândire creativă și logică pentru a ajunge la soluția corectă.

Testul IQ al zilei

Ecuația incorectă 5-5=7 poate fi corectată printr-o singură mișcare. Observatorii trebuie să fie atenți la detalii și să găsească soluția într-un timp foarte scurt, pentru a-și testa abilitățile cognitive. Cei care reușesc în câteva secunde demonstrează o gândire rapidă și inovatoare. Dacă nu reușiți imediat, nu vă descurajați. Răspunsul constă în mutarea unui băț care formează cifra 7, astfel încât să devină un 6. Astfel, ecuația corectă devine 6-5=1.

                                Iată răspunsul testului IQ / Sursa foto - Gândul.ro 

Acest gen de puzzle-uri testează limitele logicii și memoriei pe termen scurt și lung, fiind o componentă esențială a testelor IQ, care măsoară abilitatea unei persoane de a folosi raționamentul pentru a rezolva probleme. Testele de acest tip au fost concepute acum mai bine de un secol, în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de sprijin educațional suplimentar.

Nivelul IQ-ului variază, iar cei cu un scor peste 140 sunt considerați genii, capabili să descopere teorii și să conducă echipe. Persoane celebre, precum Bill Gates sau Stephen Hawking, sunt cunoscute pentru IQ-ul lor ridicat. O categorie mai largă, cu un IQ între 131 și 140, include specialiști și lideri de succes, cum ar fi Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman, iar cei cu un IQ între 121 și 130 pot excela în domenii academice și creative, reprezentând 6% din populație.