MENIU

Test Euro NCAP: Cât de sigure sunt BMW Seria 2 Active Tourer, Skoda Fabia sau Suzuki Celerio

Ultimele rezultate publicate de Euro NCAP au scos la iveala rezultate deloc surprinzatoare. Din cele 6 automobile testate recent, 4 au primit punctaj maxim de siguranta, una doar 4 stele si alta numai 3 stele, scrie 4tuning.ro.

Autoritatea in domeniul sigurantei rutiere la nivel european, Euro NCAP, a testat un grup de 6 automobile de pasageri in ultima sesiune de teste la impact. Dintre acestea, numai 4 au obtinut "nota de trecere", in timp ce alte doua automobile au dezamagit. Dintre masinile testate, a fost si Tesla Model S, care s-a bucurat de aprecieri din partea celor de la Euro NCAP.

BMW Seria 2 Active Tourer - 5 stele

Skoda Fabia - 5 stele

Nissan Pulsar - 5 stele

Tesla Model S - 5 stele

Renault Megane hatchback - 4 stele

Suzuki Celerio - 3 stele

Codasul sesiunii de testare a fost Suzuki Celerio. O masina de oras care s-a comportat prost la mai toate capitolele. Numai 61% de puncte a primit pentru protectia pasagerilor, 74% pentru cea a copiilor, 68% pentru protectia pietonilor si un penibil 38% pentru sistemele auxiliare de siguranta. Cu alte cuvinte, Celerio nu vine din fabrica mai cu nimic care sa te tina in siguranta, in domeniul sistemelor active si pasive.

Mai multe articole despre:
rezultate BMW Nissan Skoda Tesla Euro NCAP 5 stele