MENIU

Terapia cu coșciuge. Moda macabră din Rusia pentru care oameni plăteasc sume uriașe

Un nou trend macabru, mai ales în contextul conflictului din Ucraina, fare furori în Rusia. Este vorba despre așa-numita "terapie cu coșciuge", care le promite celor care o ''urmează'' o experiență unică și profund provocatoare.

Pentru suma de 150.000 de ruble, clienții sunt invitați să participe la o simulare a propriei înmormântări, deși sunt încă în viață.

Aspectul cel mai bizar este legat de regia evenimentului. Participanții sunt îmbrăcați și machiați ca pentru o ceremonie funerară, apoi sunt așezați în sicrie, înconjurați de o atmosferă solemnă. Apropiații lor au ocazia de a-și lua „rămas-bun”, un moment care, conform companiei, ar putea ajuta la încheierea unor capitole din viață și la procesarea emoțiilor legate de moarte.

Compania susține că ritualul este un instrument de autodezvoltare, menit să ofere participanților o oportunitate de introspecție profundă, iar numărul de rezervări s-a dovedit surpinzător de mare, în ciuda prețului de circa 1.500 de euro.

De cealaltă parte, criticii noii mode macabre susțin că este vorba de o exploatare a fricii de moarte, nu de o metodă legitimă de autodezvoltare.

Mai multe articole despre:
terapie cosciuge rusia cat costa ce inseamna