MENIU

Te doare capul din cauza expunerii la ecrane? Cum să previi migrenele și ce e indicat să faci

Te doare capul din cauza expunerii la ecrane? Cum să previi migrenele și ce e indicat să faci

Timpul pe ecran poate provoca dureri de cap și episoade de migrenă, iar acestea nu sunt tocmai stările de care ai nevoie în timpul unei zile, indiferent că ești la birou, acasă sau e weekend. Vestea bună este că poți limita frecvența apariției lor. Dacă te doare capul din cauza expunerii la ecrane, afli de mai jos cum să previi apariția migrenelor.

Durerile de cap din cauza ecranelor și episoadele de migrenă pot afecta viața personală și profesională. Nu numai că te limitează și îți afectează concentrarea, dar pot interfera și cu timpul dedicat oamenilor dragi din viața ta.

Rețetă virală cu pepene verde. Cu siguranță o să fie vedeta meselor în familie

Te doare capul din cauza expunerii la ecrane?

Când cauți ceva pe internet, participi la întâlniri Zoom sau arunci o privire pe rețelele sociale, sigur nu îți dai seama cât timp petreci în fața ecranelor. Abia mai apoi realizezi că timpul prelungit în fața unui ecran poate să afecteze sănătatea.

Nu va fi întotdeauna posibil să previi o durere de cap din cauza expunerii prelungite la ecrane, dar există câțiva pași de care poți ține cont pentru a limita riscurile.

De ce specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte. Consumul excesiv poate fi dăunător

Reglează luminozitatea

Luminozitatea monitorului sau a gadget-ului pe care îl folosești, combinată cu lumina din jur, poate duce la oboseala ochilor și dureri de cap din cauza ecranelor.

Pentru a minimiza oboseala ochilor, care poate determina apariția durerilor de cap și episoadele de migrenă, menține lumina din cameră echilibrată cu luminozitatea monitorului. De asemenea, ține cont de poziționarea ecranului pentru a evita oglindirea.

Ia pauze dese

Privirea în altă parte a ecranului pe parcursul zilei de lucru sau în timp ce utilizezi un ecran pentru relaxare poate ajuta la reducerea oboselii ochilor.

Citește continuarea aici

Ce sunt fibrele solubile. Care sunt alimentele care te pot ajuta să obții doza recomandată

Mai multe articole despre:
expunere ecrane durere cap