MENIU

Tatăl unei îndrăgite cântărețe din România s-a călugărit. ”Și-a dedicat toată viața lui Dumnezeu”

Ion Matache, tatăl cântăreței Delia Matache, s-a călugărit pe Muntele Athos. De mai bine de 10 ani, acesta și-a dedicat viața lui Dumnezeu, reculându-se periodic prin pelerinaje la mănăstirile din țară și de pe Muntele Athos.

Conform unor surse bisericeşti, tatăl Deliei se află de o bună bucată de timp la muntele Athos, trecînd printr-o perioadă de ucenicie, absolut necesară, până a deveni călugăr cu drepturi depline.

Ion Matache s-a apropiat de Dumnezeu la începutul anilor 2000, petrecîndu-şi aproape tot timpul în pelerinaje, la mănăstirile din ţară.

”Pînă la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat «Tatăl Nostru». Era în anul 2004, cînd am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am ajuns la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi atunci mă văzuse prima oară, m-am blocat“, a explicat acesta, potrivit libertatea.ro.

Mai multe articole despre:
Muntele Athos Delia Matache calugarit ion matache