MENIU

Tânărul care a renunțat la viața din SUA pentru o insulă în Finlanda. Locul valorează cât o garsonieră confort redus în România

Un tânăr american a renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda pentru suma de 28.000 de euro, echivalentul unei garsoniere confort redus din România. 

Oliver Russell, în vârstă de 24 de ani, jumătate american, jumătate finlandez, a decis să-și schimbe complet stilul de viață după ce a petrecut verile în Finlanda împreună cu familia și prietenii. Deși a crescut în Laguna Beach, California, și s-a mutat în Colorado în 2020, Oliver a decis să se stabilească în Finlanda în 2022, căutând oportunități educaționale mai accesibile. Așa a ajuns să se înscrie la studii în Helsinki.

Cuplul care a cumpărat o insulă

Odată ajuns în Finlanda, Oliver a cunoscut-o pe Helena Tomaszewska, iubita sa de 20 de ani. Împreună, au descoperit pe un site imobiliar o insulă de vânzare și au decis să o cumpere în martie 2024. Insula, care măsoară puțin peste un hectar, era nelocuită de un deceniu, dar locuibilă.

Cei doi tineri au început să transforme insula într-un loc de refugiu. În lunile următoare, au construit o platformă cu un cort și o anexă, cu planuri mari de a ridica o cabană de vară și o saună. Oliver, care studiază afaceri, a fost atras de ideea unei vieți mai simple, declarând că a fost cucerit de cultura finlandeză, unde cabanele de vară sunt o parte esențială a vieții. „E incredibil să ajungem acolo și să realizăm că insula este a noastră. Este atât de liniștit, și pentru că este o insulă, nimeni nu vine acolo”, a spus el.

Încă de la sosirea lor în Finlanda, Oliver și Helena au visat să aibă propria lor cabană. După ce au văzut insula nelocuită timp de 10 ani, prețul de vânzare de 35.000 de euro li s-a părut accesibil, dar au negociat la 28.000 de euro. În iunie 2024, cei doi au pășit pentru prima dată pe insula lor, acoperită de copaci și mușchi, și au început să lucreze pentru a o face mai accesibilă.

    Cei doi îndrăgostiți lucrează la visul lor / Sursa foto - Profimedia Images

Oliver s-a apucat de tăiat copaci pentru a construi o platformă din bușteni, pe care să instaleze un cort temporar, iar acum își dorește să construiască o cabină de duș. Cu toate că procesul este dificil, Oliver și Helena își petrec weekendurile lucrând la visul lor, fără să își stabilească un termen limită. Cu răbdare și determinare, speră să își construiască o cabană de vară și o saună, dorind să facă totul cu propriile forțe.