MENIU

Surpriză în centrul Romei: Papa Francisc a mers să-şi cumpere ochelari noi

Trecătorii care se aflau azi pe strada Via del Babuino, din centrul Romei, au avut parte de o surpriză. La un moment dat, dintr-o maşină a coborât însuşi Papa Francisc, relatează Reuters.

Însoţit de o secretară, câţiva poliţişti civili şi şoferul automobilului, Suvernalul Pontif a intrat într-un magazine de optică medicală pentru a-şi cumpăra nouă pereche de ochelari.

Timp de 40 de minute, cât Papa a stat în magazin, oamenii s-au îmbulzit în faţa vitrinelor pentru a putea filma sau fotografia ineditul moment.

Alessandro Spiezia, proprietarul magazinului, a precizat ulterior că tot el s-a ocupat şi de perechile anterioare de ochelari ale Papei, dar că, până acum, întotdeauna le-a livrat la Vatican. De asemenea, italianul a mărturisit că nu fusese anunţat că Papa urmează să-I facă o vizită.

„Mi-a spus să folosesc vechile rame pentru că nu voia să cheltuiască prea mulţi bani şi a insistat să plătească pentru tot”, a explicat Spiezia, subliniind că Pontiful nu a acceptat niciun fel de reducere sau favor din partea sa.