MENIU

STUDIU: Câţi ani trebuie să aştepţi înainte de a te căsători, dacă vrei să ai un mariaj fericit

În timp ce unii oameni sunt nerăbdători să-şi unească destinul cu persoana iubită, alţii amână cât mai mult momentul. Care este, însă, "reţeta" pentru ca mariajul să fie unul fericit? O cercetătoare americană are răspunsul.

Helen Fisher, antropolog şi specialist în relaţii şi comportament uman, susţine că a descoperit "cheia" unei căsnicii perfecte. Este vorba de numărul anilor pe care îi petreci alături de persoana iubită înainte de a face pasul cel mare.

Cercetătoarea de la Universitatea din Indiana este de părere că cel mai bine este ca înainte de nuntă să treacă cel puţin doi ani de la începerea unei relaţii. Acest lucru ar creşte şansele unui mariaj trainic şi plin de armonie, relatează The Sun.

"A fost făcut recent un studiu în care mai multe cupluri care locuiau împreună au fost întrebate de ce nu s-au căsătorit încă, iar 67% dintre acestea au spus că se tem de divorţ. Teama nu avea legătură doar cu partea legală sau financiară a unui divorţ, ci cu o oarecare 'decădere' socială după despărţire", a explicat Helen.

Antropologul susţine că teama de divorţ a contribuit, per ansamblu, la formarea unor căsnicii mai sănătoase, pentru că oamenii au astfel mai mult timp la dispoziţie pentru se cunoaşte.

Mai mult, precizează Helen, o parte a creierului - responsabilă pentru luarea deciziilor - este inhibată atunci când două persoane încep o relaţie, motiv pentru care îndrăgostiţii sunt "cu capul în nori". Totuşi, odată cu trecerea timpului, creierul reuşeşte să se "adapteze" la noua situaţie, iar cuplul revine cu picioarele pe pământ. Deci, deciziile importante, precum căsătoria, ar fi bine să fie luate după trecrea perioadei de "euforie".

"Oamenii ar trebui să se căsătorească atunci când simt că trebuie să facă asta, dar din ceea ce am studiat, aş spune că trebuie să aştepte cel puţin doi ani", a explicat Helen în final.