MENIU

Ştiai asta? De ce BINE să mănânci FISTIC

De ce e bine să mănânci fistic

Fisticul te-ar putea ajuta să slăbești. Un studiu publicat de revista "Nutrition" a arătat acest fapt. La studiu au participat 60 de adulți de vârstă mijlocie, predispuși la a dezvolta diabet și boli de inimă. Ei au fost împărțiți în două grupuri.

Participanții din primul grup au adăugat fistic în dieta lor, acesta acoperind 20% din totalul de calorii ingerate zilnic. Astfel, aportul de proteine și grăsimi bune a crescut, în timp ce nivelul de carbohidrați a scăzut. Dieta lor conținea, așadar, 51% carbohidrați, 20% proteine și 29% grăsimi.

Participanții din al doilea grup nu au consumat fistic și au avut o dietă care conținea 60% carbohidrați, 15% proteine, 25% grăsimi.

După șase luni, oamenii din primul grup aveau talia mai mică (cu un centimentru), aveau colesterolul scăzut și glicemie mai bună. De asemenea, se confruntaseră cu mai puține inflamații.

Care a fost aportul fisticului? Acesta este bogat în acizi grași monosaturați, care ajută la ocntrolarea colesterolului. Totodată, ajută și la eliberarea hormonilor care reglează glicemia și crește insulina, informeaza Oana Cuzino pe blogul ei, citată de wowbiz.ro.