MENIU

Statuile câinilor Reginei Elisabeta a II-a stârnesc controverse într-un orășel din Anglia

Mai mulți localnici sunt nemulțumiți de suma cheltuită (Profimedia)

Două statui ale câinilor fostei Regine Elisabeta a II-a, inaugurate recent într-un orășel din Anglia, stârnesc controverse în rândul localnicilor. Oamenii cred că suma putea fi folosită mai util în folosul comunității.

Walsall Arboretum, un parc public din orașul Walsall, care a fost vizitat de regina Elisabeta a II-a în 1962, a inaugurat în urmă cu câteva zile două statui reprezentând câinii din rasa preferată a fostului suverna, CORGI. Statuile așezate pe socluri au în fața castroane mari din care câinii orașului pot bea şi mănânca după bunul lor plac.

Ceea ce a stârnit polemici ăn rândul localincirlor a fost prețul plătit pentru acestă amenaje - 35.000 de lire sterline, adică puțin peste 40.000 de euro.

După cum subliniază BBC, unii dintre ei consideră că este un frumos omagiu adus Reginei Elisabeta a II-a, în timp ce alții cred că banii puteau avea o întrebuinșare mai utilă comunității.


„Aș putea înțelege o statuie de câine. Eventual, aș putea înţelege o statuie a regretatei Regine. Dar câinii ei?”, a spus o femeie pe Facebook. Un altul s-a întrebat: „Nu au nimic mai bun de făcut decât să cheltuiască banii oamenilor?”. Un al treilea internaut este de acord, scriind: „Ar fi putut investi acești bani în adăposturile pentru animale care sunt pline și care nu pot face față situației”, potrivit rador. 

Mai multe articole despre:
regina elisabeta cogi statuie caini rasa