MENIU

Spumă de căpșuni cu frișcă, un desert ușor și delicios. Ideal pentru 1 iunie

Spumă de căpșuni cu frișcă, un desert ușor și delicios. Ideal pentru 1 iunie

Pentru a te bucura de gustul dulce și aromat al căpșunilor proaspete, include-le în cât mai multe delicii culinare. Poți începe cu rețeta de spumă de căpșuni cu frișcă, simplă, rapidă și delicioasă.

Spuma de căpșuni este unul dintre cele mai simple deserturi, dar este foarte gustos și are un aspect spectaculos. Poți prepara acest desert în mai multe moduri, folosind atât frișcă lichidă, cât și cu bezea de albușuri de ouă. Bezeaua de albușuri poate fi preparată simplă, la rece, dar și ușor gătită pe baie de aburi. Mai poți găti bezeaua și folosind zahărul sub formă de sirop fierbinte.

Descoperă aici și rețeta spumei de căpșuni, în varianta cu bezea de albușuri. În continuare îți oferim rețeta spumei de căpșuni cu frișcă, pentru a o prepara și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicat, savuros și răcoritor.

Testul suprem al atenției: Găsește fluturele ascuns între bujori în 15 secunde. Doar cei cu o minte ascuțită pot să-l zărească

Spumă de căpșuni cu frișcă – Ingrediente

  • 500 gr căpșuni proaspete
  • 200 gr zahăr
  • sucul de la o lămâie mică
  • 300 ml frișcă lichidă
  • câteva căpșuni întregi pentru decor.

Rețeta spumei de căpșuni – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti căpșunile, care necesită spălare, scurgere și curățare de frunze și codițe. Căpșunile trebuie scurse bine după spălare pentru a nu afecta textura spumei. Le poți tampona cu prosoape de hârtie pentru a te asigura că nu mai sunt umede.

Apoi, taie căpșunile în bucăți mai mici și pune-le în recipientul unui blender sau într-un robot de bucătărie. Căpșunile se vor cântări după curățare.

Ce se întâmplă dacă dormi într-o cameră plină cu bujori

Cum prepari spumă de căpșuni cu frișcă

Adaugă zahărul și sucul de lămâie peste căpșunile din recipientul blenderului. Pornește aparatul electric și mixează căpșunile până când obții un piure consistent și omogen. Trece piureul de căpșuni printr-o sită deasă, pentru a mai elimina din semințe. Nu se vor elimina complet, dar vor rămâne doar cele foarte mici. Este opțional acest pas, dar este util pentru aspectul fin și delicat al desertului.

După ce ai pregătit piureul de căpșuni, poți pregăti și frișca.

Pune frișca lichidă rece într-un bol mare și amestec-o cu mixerul până când capătă volum și textură spumoasă. Ai grijă să nu o mixezi prea mult, altfel frișca se poate transforma în unt.

Amestecă piureul de căpșuni cu frișca, adăugându-l peste aceasta în mai multe etape. Folosește o spatulă de silicon pentru a amesteca ușor, astfel încât piureul să se încorporeze în frișcă și să se înglobeze și aer în compoziție. Astfel vei obține o spumă mai voluminoasă și mai aerată.

După preparate, distribuie spuma de căpșuni cu frișcă în pahare, în cupe de înghețată sau boluri individuale.

Citește continuarea aici

Cum se îngrijesc bujorii după înflorire: trucul folosit de bunicii noștri pentru a nu se scutura prea repede

Mai multe articole despre:
spumă capsuni desert