Soluții naturale împotriva insectelor: Ce e de făcut când te invadează muștele, țânțarii și păianjenii
Odata cu sosirea verii și încălzirea vremii, apar prin casă și nedoritele insecte! Ce e de făcut când nu scapi bine de furnici și te invadeaza muștele, țânțarii și păianjenii?
Cum sa pastrezi insectele la distanta fara sa te folosesti de produsele chimice si daunatoare din comert, care sunt in primul rand alergeni puternici si care ii afecteaza in special pe cei mai dragi noua, pe copiii nostri?
Daca „vestitorii primaverii”, florile inmiresmate, ne fac o deosebita placere, „vestitorii verii”, mustele, tantarii, furnicile si paianjenii, ne dau mancarimi si ne bazaie la propriu!
Ce alternative naturale avem la chimicale din comert? Si cum putem rezolva aceasta problema fara a genera alta?
Atunci cand vrem sa scapam de neplacerile provocate de insecte, folosim cu incredere creme, lotiuni, spray-uri si tot felul de produse chimice fara sa ne gandim la efectele adverse de cele mai multe ori mult mai grave!
Iata mai jos cateva sfaturi practice bazate pe solutii naturale cu ajutorul carora poti rezolva problema insectelor:
I.Primul pas impotriva insectelor: tine curatenie in casa si in curte!
Ca sa nu te trezesti cu musuroaie de furmici in casa, ai grija sa nu lasi firimituri pe jos sau chiar la intrarea in casa. Furnicile sunt atrase irezistibil de resturile de mancare, iar cand una a detectat mirosul, o armata intreaga o urmeaza pana la sursa de hrana.
Din fericire pentru noi, natura ne ofera solutii si la aceasta problema.
II. Prepara singur solutii naturale anti-insecte:
Pentru inlaturarea furnicilor, pe langa binecunoscuta linie trasa cu creta, putem folosi solutii naturale astfel:
- Praful de copt: praful de copt este unul dintre produsele preferate de uz casnic, deoarece este unul dintre ingredientele naturale cele mai utile din bucatarie. In timp ce praful de copt este grozav pentru oameni, el este daunator furnicilor prin distrugerea chimiei naturale a corpurilor lor. O momeala pentru furnici poti face prin amestecarea unor parti egale de praf de copt si zahar pudra. Pune amestecul pe unde ai observat ca vin furnicile. Fiind atase de mirosul de dulce, ele vor ingurgita si praful de copt.
- Lamaia: atat sucul de lamaie, cat si uleiul esential de lamaie sunt excelente pentru a descuraja furnicile si a lasa in urma un miros placut. Se amesteca cateva linguri de suc de lamaie pura sau aproximativ 10 picaturi de ulei esential de lamaie intr-o sticla mica de pulverizare plina de apa si se aplica liber in zonele unde vezi furnici. Lamaia va perturba traseul de furnici si le va face sa se împrastie pierzand urma de hrana.
- Menta: antenele furnicilor sunt sensibile la mirosul de menta, probabil pentru ca interfereaza cu capacitatea lor de a comunica prin marcaje de feromoni. Poti amesteca un ulei esential de menta si apa – aproximativ 10 picaturi intr-o sticla mica de apa si dai pe tocurile de la usa sau direct pe liniile de furnici pentru a scapa de acești daunatori. In acelasi timp, casa ta va fi umpluta cu mirosul minunat de menta.
- Usturoi proaspat: pentru a descuraja furnicile, pur si simplu decojeste un catel sau doi de usturoi proaspat si pune-l langa furnici. Mirosul de usturoi le va face sa fuga! Poti inlocui la cateva zile usturoiul pentru a crea o bariera constanta pentru furnici.
Pentru insectele zburatoare, muste si tantari, care ne dau batai de cap in sezonul cald, iata cateva idei practice si sanatoase prin care le putem tine la distanta.
Tantarii nu suporta frunzele de nuc si fumul, in schimb prefera anumite persoane!
Exista mai multe pareri pe aceasta tema:
- Unele studii spun ca un deficit de tiamina (Vitamina B1) ar fi devina pentru atragerea tantarilor.
- Un alt motiv ar fi un anumit miros specific al corpului generat de anumiti feromoni, hormoni sau substante eliberate prin transpiratie.
- Alt motiv ar fi consumul de alcool :), tantarilor le place sangele cu alcool :))), suna comic dar este un fapt real.
Citește continuarea aici