MENIU

"Singur acasă" și mortal. În viața reală, capcanele lui Kevin i-ar fi omorât pe hoți în câteva minute

"Singur acasă" deține recordul de a fi pelicula de familie nelipsită în perioada sărbătorilor, iar capcanele întinse de Kevin hoților care vor să-i vină de hac fac deliciul tuturor, devenit de-a dreptul emblematice. Dacă privim însă cu un ochi critic, din perspectiva vieții reale, am descoperi că răufăcătorii n-ar fi supraviețuit nici măcar până la jumătate filmului. Să vedem care sunt câteva dintre acestea.

Lovit în cap de cărămizi sau saci de ciment

Vă amintiți scena in care Marv este lovit direct în cap și în frunte de 3 cărămizi aruncate de la etajul 3 al unei clădiri. În viața reală, o astfel de lovitură ar fi fost extrem de vătămătoare, cel mai probabil mortală. Același lucru s-ar fi întâmplat, cel mai probabil, dacă un sac de ciment (cu greutate între 20 și 50 de kilograme) ar cădea in capul sau zona dorsală, de la câțiva metri înălțime.

Curentat cu picioarele în apă

O altă scenă al cărei deznodământ ar fi letal, cel mai probabil, în viața reală, este cea în care Marv pune mâna pe robineți metalici conectați la curent alternativ, în timp ce stă cu picioarele pe o podea umedă. Faptul că este supus electrocutării timp de câteva secunde bune, iar la un moment dat este sugerată carbonizare, nu poate însemna decât moartea.

Capul în flăcări, băgat într-o substanță inflamabilă

O altă scenă memorabilă și des revăzută în reluare este cea în care lui Harry îi este incendiat scalpul, cu ajutorul unui arzător, iar pentru a-l stinge își cufundă capul într-o toaletă plină cu un lichid inflamabil, ceea ce provoacă o explozie. Dacă prima parte a capcanei n-ar fi, cel mai probabil, letală, cu siguranță explozia nu i-ar mai da nicio șansă unui om, în viața reală.

Alunecatul pe spate, accident cu urmări extrem de grave

O altă capcană în care personajele din "Singur acasă" sunt alunecările urmate de căderi pe spate, eventual cu lovitură în zona cefei. În mod normal, o astfel de accidentare poate duce, în cel mai bun caz, la traume serioase, dar vindecabile, iar în cel mai rău la paralizii sau deces.

Pe lângă astfel de capcane letale, atingerea unei bucăți de metal încinse până la roșu pare deja o glumă, deși în viața reală chiar și așa ceva ar avea urmări grave.

Mai multe articole despre:
singur acasa kevin capcane pro tv singur acasa