MENIU

Și-a amputat penisul cu un topor. Ce substanță a consumat înainte de se automutila, avertisment serios al medicilor

Un austriac și-a tăiat penisul cu un topor după ce a mâncat mai multe ciuperci cu efect psihedelic, care conțineau psilocibină. Substanța a devenit tot mai populară în domeniul cercetării medicale, pentru beneficiile terapeutice, dar gestul șocant subliniază încă o dată cât de periculoase pot fi anumite tratamente când ajung să fie consumate fără recomandări de specialitate.

Bărbatul și-a amputat penisul cu un topor neascuțit după ce a consumat o doză mare de ciuperci psihedelice și a păstrat bucăți din organul genital într-un borcan cu pământ și zăpadă murdară, scrie viatamedicala.ro.

Din fericire pentru el, medicii austrieci au reușit în mare parte să atașeze la loc fragmentele de țesutul penian după ce le-au dezinfectat, potrivit unui raport referitor la acest caz, publicat în „Mega Journal of Surgery”.

Psilocibina este un compus chimic psihedelic care se găsește în mod natural în anumite tipuri de ciuperci, folosite de unele persoane ca drog recreațional. Odată ingerat, corpul îl convertește într-o substanță activă cu proprietăți psihoactive care poate cauza halucinații, alterând percepția persoanei care le-a consumat. 

Deși este adeseori consumată în scop recreațional, psilocibina a devenit un subiect extrem de popular în cercetarea medicală, ca potențial tratament pentru condiții din sfera sănătății mintale, cum ar fi anxietatea, depresia și sindromul de stres posttraumatic (PTSD). În prezent, 20 de studii sunt în desfășurare sau s-au încheiat și au ca scop să testeze psilocibina, în Uniunea Europeană, mai arată sursa menționată. 

Mai multe articole despre:
penis amputat topo droguri drog halucinogen