MENIU

Shotul pe care îl poți bea zilnic și nu vei mai răci toată iarna. Nu conține alcool, dar face minuni pentru sănătate!

Suc de sfeclă roșie

Cu toții ne dorim să ținem răceala la distanță de noi și de cei dragi nouă pe parcursul sezonului rece. Există o modalitate prin care putem face asta fără prea mult efort și folosind un ingredient pe care îl avem la îndemână. În plus, nu cheltuim nici foarte mulți bani!

Sfecla roșie este, știm cu toții, o legumă pe cât de ușor de procurat, pe atât de sănătoasă. Chiar dacă de obicei nu îți face cu ochiul când o vezi pe tarabe, în piață, după ce vei afla asta îți vei schimba cu siguranță părerea. 

Un singur pahar pe zi de suc de sfeclă roșie pe zi reprezintă o modalitate excelență de a consumă o mulțime de vitamine și nutrienți esențiali dintr-odată. Pentru a-i spori beneficiile, adaugă ghimbir, lămâie și turmeric și vei obține o bombă de energie și sănătate, scrie site-ul andreearaicu.ro.

INGREDIENTE pentru un suc plin de vitamine, minerale și o aromă delicioasă:

-  o sfeclă mărișoară sau două mai mici

- o bucată de ghimbir cam cât o nucă sau mai mică dacă nu suporți gustul picant

- o lămâie

- jumătate de linguriță de turmeric și un praf de piper

Cum o prepari:

-taie sfeclă în felii subțiri, suficient de mici pentru a trece prin storcător/blender

- îndepărtează coajă de la lămâie, apoi taie pulpă în felii și scapă de samburi

- curată ghimbirul de coajă

- folosește un storcător de fructe și presează sfeclă, lămâia și ghimbirul. Dacă nu ai un astfel de aparat, folosește un blender, iar sucul obținut da-l printr-o sită până când storci tot lichidul din pulpă.

- cu sucul obținut combină turmericul și un praf de piper (care accentuează proprietățile turmericului).

- păstrează această băutură într-un recipient din sticlă și consum-o sub formă de shot în fiecare dimineață.

BENEFICII:

1. Reduce hipertensiunea arterială

Această băutură naturală pentru sănătate are capacitatea de a reduce hipertensiunea arterială, deoarece componentele de nitrați din această băutură lărgesc vasele de sânge pentru a permite un flux sănătos de sânge.

2. Previne accidentul vascular cerebral

Combinația de sfeclă roșie, ghimbir și lămâie poate preveni accidentele vasculare cerebrale, stimulând fluxul sanguin sănătos către creier și, de asemenea, poate preveni formarea cheagurilor de sânge.

3. Stimulează imunitatea

Deoarece această băutură sănătoasă pe baza de plante este bogată în nutrienți și antioxidanți, hrănește fiecare celulă din corpul tău și îți întărește sistemul imunitar pentru a ține bolile la distanță.

4. Tratează indigestia

Deoarece această băutură de sănătate făcută în casă are capacitatea de a neutraliza nivelul de acid din stomac, poate trata eficient afecțiuni precum indigestia și balonarea.

5. Îți păstrează tenul sănătos

Consumând acest amestec de sfeclă roșie, lămâie și ghimbir în mod regulat vei obține un ten sănătos și luminos, deoarece această băutură hrănește celulele pielii.

6. Curată intestinele

Această băutură sănătoasă făcută în casă poate elimina deșeurile și toxinele care sunt acumulate în intestine, mențînând astfel colonul curat și sănătos.

7. Ajută la pierderea în greutate

Această băutură naturală poate fi un remediu excelent pentru pierderea în greutate, deoarece accelerează metabolismul, ajutându-te să arzi mai multe calorii!