Sfaturi dure pentru relații pe care terapeutul nu ți le poate spune în față
Cine nu a suferit niciodată din iubire? Cine nu s-a confruntat cu sentimentul de "inimă frântă"? Până la urmă, cu toții suntem oameni, suntem sensibili și vulnerabili și este perfect normal să ajungem, la un moment dat, în cabinetul psihologului cu o "problemă a inimii". Din păcate, exista șansa ca suferința noastră să se transforme într-o tulburare emoțională odată cu trecerea timpului, care nu se va mai putea vindeca decât cu multă-multă terapie.
Rolul terapeuților este de a-i ajuta pe pacienții lor să-și dezvolte abilități cognitive și emoționale, de a le reduce simptomele bolilor mintale cu ajutorul consilierii și de a-i ajuta să facă față diferitelor provocări ale vieții. Consilierii îi ajută pe cei care suferă de diverse tulburări emoționale să își controleze și să își înțeleagă stările, pornirile și încearcă să îi vindece cu ajutorul terapiei.
Știm cu toții că principala cauză a stresului emoțional este, din păcate, situația amoroasă a fiecăruia. Multe persoane ajung în relații toxice alături de un partener abuziv, iar un astfel de eșec vine la pachet, uneori, cu numeroase tulburări mintale. Tot mai mulți oameni ajung în cabinetul psihologilor după o despărțire cruntă, căutând cu disperare ajutor și cerând sfaturi care să-i îndrume să-și vindece inima.
Sfaturi dure pentru relații pe care terapeutul nu ți le poate spune în față
1. Cu cât accepți mai repede eșecul, cu atât mai bine
Un terapeut nu îți va spune niciodată că a fi sincer/ă cu tine însuți este primordial atunci când te confrunți cu un eșec în relație. Cine ce a făcut sau cine cum a greșit nu reprezintă o prioritate în acest caz.
Dacă povestea ta de iubire s-a destrămat, tot ce poți face este să accepți acest fapt. Cu cât admiți mai repede eșecul, cu atât mai bine. Ce rost are să-ți prelungești agonia într-o relație toxică? Ce rost are să-ți pierzi viața lângă o persoană care îți aduce doar nefericire? Acceptă faptul că nu sunteți făcuți unul pentru celălalt și încearcă să treci peste acest episod. Relațiile care eșuează vin la pachet cu anxietate, depresie și alte probleme mentale.
2. Dacă relația este dificilă de la bun început, lucrurile nu se vor schimba nici în viitor
Terapeutul nu poate fi prea direct sau mult prea sincer cu pacienții săi, deoarece există riscul să îi rănească, fără ca măcar să vrea acest lucru. O persoană care suferă de o anumită tulburare psihică sau emoțională tinde să dramatizeze, în mod inconștient, orice situație și chiar să ia lucrurile mult prea personal.
Citiți continuarea pe divahair.ro