MENIU

Sfântul cu chip de lup, pe o biserică veche de 300 de ani din Buzău

Minune, fapt infricosator, mister, teama sunt sentimente care ii incearca de multa vreme pe crestinii care pasesc in Biserica "Sfantul Nicolae" din satul buzoian Draghesti. Misterul vine din apropiere de catapeteasma, in partea bisericii numita Naos, unde este pictat chipul Sfantului Hristofor, intr-un mod cel putin ciudat!

"Sinaxarele bisericii vorbesc despre Sfantul Hristofor ca find reprezentat asa pentru ca initial a avut o infatisare foarte frumoasa. Atunci cand intra in contact cu anumite persoane, prin frumusetea sa, starnea invidie si tulburare."

Fara sa puna pret pe frumusetea fizica, Sfantul se gandea doar la cum sa scape de pacatul pe care fara voia lui il facea.

"Sub aspectul smereniei, acesta s-a rugat bunului Dumnezeu sa ii ia aceasta frumusete pe care tot Dumnezeu i-o daduse. Si mai apoi, Dumnezeu i-a dat aceasta infatisare de lup."

Sfantul a fost pictat din 1760, de catre pictorul bisericesc Barbu Zugravu. Doar localnicii stiu despre pictura rara care se adaposteste in Casa Domnului din Draghesti.

sursa

Mai multe articole despre:
sfânt biserica sfantul nicolae Draghesti