MENIU

"Sezonul supermaşinilor" în Londra: miliardarii arabi îşi etalează cele mai luxoase automobile

"Sezonul supermaşinilor" - asta înseamnă, de câţiva ani, vara în cartierul londonez Kesington. Cei mai bogaţi tineri arabi vin aici la volanul celor mai luxoase automobile, pentru a scăpa de lunile fierbinţi de vară din ţările natale. Spectacolul este pe măsură.

De câţiva ani, anotimpul cald se transformă în Kensington într-un „sezon al supermaşinilor”. Asta pentru că în perioada iulie-august, exclusivistul cartier din Londra devine reşedinţa celor mai bogaţi tineri arabi, care îşi părăsesc temporar ţările natale pentru a fugi de lunile fierbinţi de vară, relatează BBC.

Cei mai mulţi vin din Arabia Saudită, Qatar şi Emiratele Arabe Unite şi conduc automobile mărci de lux, personalizate după bunul plac: Buggati, Rolls-Royce în culori aprinse, Ferarri, Lamborghini, Mercedes, Maserati sau Range Rover.

În timpul zilei, totul este un spectacol strălucitor: oamenii se opresc pentru a filma sau fotografia supermaşinile, în vreme ce posesorii lor participă la „paradă”. După căderea serii, lucrurile nu mai sunt la fel de plăcute.

Oamenii care locuiesc în zonă s-au plâns că miliardarii arabi sunt extrem de gălăgioşi şi că transformă străzile în adevărate piste de curse.

Drept urmare, autorităţile locale plănuiesc să introducă un regulament strict şi contravenţii aspre pentru tinerii cu comportament antisocial.

Există însă şi londonezi care apreciază întreg show-ul auto, scrie şi Sunstar.

„August se dovedeşte a fi, întotdeauna, cea mai frumoasă perioadă din an pentru pasionaţii înflăcăraţi de automobile, pentru că au ocazia să vadă pe stradă maşinile visului lor”, a explicat cineva, adăugând că poliţia nu ar trebui să-i „deranjeze” pe tinerii arabi.

„Timp de patru săptămâni din 52, aceşti tipi superbogaţi vin şi pompează milioane de lire în economia Marii Britanii. Îmi pare rău că aceşti băieţi care vin la noi cu jucăriile lor costisitoare sunt agresaţi de poliţie”, a adăugat aceeaşi persoană.