MENIU

Secretul îngrijirii violetei de Parma. Trucul care promite o înflorire continuă. Greșeala frecventă care putrezește planta

Violeta africană, Saintpaulia ionantha, este una dintre cele mai iubite plante de interior de la noi. 

Precum orhideele, și violetele au stârnit în rândul iubitorilor de plante dragostea și dorința de a realiza adevărate colecții, având la îndemână sute de soiuri și cultivaruri de violete. 

Violetele africane sunt plante de dimensiuni mici, cu flori grațioase și colorate, care îndeplinesc dorința principală a iubitorului de plante, și anume să înflorească mai tot timpul anului. 

Contrar aparențelor, aceste flori sunt extrem de ușor de îngrijit, dacă se respectă câteva cerințe de mediu.

Vrei să ai mușcate de invidiat în balcon? Urmează aceste sfaturi simple și ieftine, pentru o înflorire rapidă

Saintpaulia preferă locurile luminoase, cu soare blând de răsărit. De reținut este faptul că, atunci când frunzele sunt verde închis și planta nu mai înflorește, înseamnă că are nevoie de mai multă lumină și că trebuie mutată într-un alt loc. Se potrivește de minune la un pervaz cu expoziție estică. Se potrivesc perfect pentru asemenea locuri, deoarece nu reclamă ghivece mari în timp.

Pentru a te bucura mult timp de aceste flori gingașe, Adela Pârvu recomandă să folosești pentru cultivarea lor un amestec de substrat format din turbă, vermiculit și perlit în proporții egale. Turba este importantă întrucât permite retenția de apă pe termen lung, conform cerințelor plantei, iar perlitul și vermiculitul asigură o bună drenare, plus o aerarea și o afânare sănătoasă a substratului.

Cel mai important aspect în creșterea acestor frumoase flori, ține de udare, unde este nevoie de puțină atenție. Apa de udare este obligatoriu să fie la temperatura camerei și să fie o apă stătută cel puțin de 48 de ore. Udarea se face întotdeauna prin absorbție, adică prin intermediul unei farfurioare, niciodată pe deasupra. Vei uda doar în momentul în care vei simți că solul începe să se usuce la suprafață, iar ghiveciul devine ușor la ridicare. Excesul și stagnarea apei în farfurioară sunt principalele cauze în putrezirea rădăcinilor și pierderea plantei.

 

Mai multe articole despre:
violeta de parma ingrijire violetea